Barman Victor Abeln over de VIP-afleveringen van First Dates

8 november 2020 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt

Iedereen verdient liefde, ook BN’ers. Aldus Victor Abeln, die in de gloednieuwe vip-specials van First dates bekende namen verwelkomt aan zijn bar. “Petje af voor diegenen die meedoen.”

Tekst: Dominique Hofman

Wie gaan er zoal op date?
“Er zitten vloggers tussen, artiesten en mensen die al wat langer meedraaien in televisieland. De mensen met de meeste levenservaring vind ik altijd het interessantst. Zoals actrice Jetty Mathurin, een heel lieve vrouw en al 25 jaar vrijgezel, en oud-model Irene van de Laar. Bij haar was ik benieuwd of mannen geïntimideerd zijn door haar. Oud-politicus Frits Huffnagel heeft nooit een lange relatie gehad. Hoe zit dat? En wat zoekt Johan Vlemmix, een succesvol zakenman die van 7 uur ’s ochtends tot 11uur ’s avonds werkt, in een partner?”

Vinden de BN’ers het net zo spannend als hun onbekende dates?
“Zeker. Petje af voor diegenen die meedoen. Ze durven zich kwetsbaar op te stellen, terwijl kijkers en hun dates al een bepaald beeld van hen hebben. En de meningen liggen al gauw klaar als een BN’er een blauwtje loopt. Zelf vind ik het spannend om te zien hoe de onbekende date reageert als ze in de gaten krijgen dat er een bekende aan de bar zit. Veel waren echt verbaasd. Een dacht zelfs dat ze voor de gek werd gehouden.”

Als je vrijgezel was, zou je dan meedoen aan First dates?
“Tijdens het eerste seizoen dacht ik: Mij niet gezien. Zit je daar kwetsbaar en onhandig te zijn, en ook nog met een camera op je neus. Nu vind ik dat iedere vrijgezel zou moeten meedoen. Iedereen verdient het om gezien te worden, alleen schamen veel Nederlanders zich als ze zeggen dat ze best een partner zouden willen. Dat vind ik jammer. Als je kijkt naar de aanmeldingen van First dates, zijn vooral mannen terughoudend. We hebben een enorm vrouwenoverschot. Dus mannen van Nederland, geef je op!”

First dates specials | NPO 3 | BNNVARA | zondag | 20.25 uur

Meer over