De Sleutel

Beau maakt opnieuw programma met daklozen

6 november 2018 16:57 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Beau van Erven Dorens gaat opnieuw een programma over daklozen maken. De presentator, winnaar van de Gouden Televizier-Ring voor Beau Five Days Inside, komt met De sleutel.

In het programma De sleutel krijgen daklozen geen geld, maar een appartement waaruit ze een plaats in de maatschappij moeten zien te veroveren.

Professionals

Zes daklozen uit zes verschillende steden krijgen in het programma een sleutel van hun eigen huis. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van 'Housing First', een idee dat uit Amerika stamt en waarbij daklozen hun problemen, zoals schulden, mogen aanpakken vanuit de rust en veiligheid van een eigen woning. Professionals staan de daklozen bij.

Samenleving 

"Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van het verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden", zegt Van Erven Dorens. "Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zo lang geen deel van hebt uitgemaakt?"

Speech

De presentator won vorige maand de Gouden Televizierring voor Beau Five Days Inside. In zijn speech gaf hij al aan nog meer voor daklozen te willen betekenen. Beau houdt zich in ieder geval aan zijn woord. Het programma In De Sleutel zal volgend jaar bij RTL te zien zijn.
 

Meer over