De presentator baalt

Beau openhartig over RTL Late Night: 'Het was mijn droom'

14 juli 2018 12:33 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Beau van Erven Dorens geeft (eindelijk) toe ontzettend te balen dat Twan Huys de nieuwe presentator van RTL Late Night wordt.

Ondanks dat hij eerder gematigd op het nieuws reageerde, vertelt hij nu aan Volkskrant Magazine: "Toen Erland belde en zei: 'Ik heb Twan Huys gevraagd', vond ik dat ontzettend jammer."  

DroomBeau viel een zomer voor Humberto in als presentator van RTL Summer Night. "Die twee maanden waren een soort open sollicitatie", vertelt hij nu. "Het was altijd mijn droom een talkshow te presenteren. Om in het middelpunt van de samenleving zo'n show te maken."


Onzin 


Gerland verklaarde dat hij Beau niet voor RTL Late Night heeft gevraagd omdat hij hem van te grote waarde vindt voor RTL Boulevard. Maar de presentator bestempeld dat zelf als 'onzin'. "Het vertrek van Albert Verlinde is voor Boulevard juist zo goed geweest, omdat het instituut daarmee eindelijk afscheid kon nemen van zijn ego. Daardoor wordt zo’n programma veel democratischer."

Heeft Twan wel humor?

Net als heel tv-kijkend Nederland, is Beau razend benieuwd hoe Twan het er vanaf gaat brengen als host van RTL Late Night. Zo reageerde hij met een gematigd verbaasd 'heel interessant' toen Erland hem vertelde dat Twan de baan kreeg. "Ik denk dat iedereen wel eens wil zien hoe hij het doet. Hij is een goede anchor en een goede interviewer, maar het wordt spannend hoe hij met empathie en humor is, het entertainmentgehalte, zeg maar."Toch zegt Beau ook de positieve kant in te zien van dat hij nu geen talkshowhost is: daardoor kan hij voorlopig mooie, maatschappelijke programma's als Beau five days inside blijven maken.

Meer over