'Draait om de gast'

Beau: talkshowhost moet niet zijn mening geven

7 november 2020 11:01 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL
Beau van Erven Dorens is vanaf maandag weer terug op de buis met zijn dagelijkse talkshow. Hij neemt het stokje over van collega Eva Jinek. Beau vindt het opmerkelijk dat bij De Vooravond op NPO 1 de talkshowhosts nadrukkelijk hun mening verkondigden.

"Het draait om de gast, om het onderwerp, om het nieuws. Ik zie mezelf als smeerolie. Natuurlijk komt het voor in een gesprek dat je zegt ‘ik kan me voorstellen dat…’ of ’eigenlijk vind ik dat je onzin praat’ of ben ik het niet eens met de gast", zo begint Beau in een interview met het AD. "Het is ook een personalityshow dus je moet jezelf laten zien. Maar om nu op te komen, te gaan zitten en te zeggen: ‘Ik vind dit, ik vind dat’, ik snap daar echt helemaal niets van. Het past ook niet bij de Publieke Omroep. Een rare ontwikkeling."

Lees ook:

Beau is terug!

Coronamoeheid

Aan de presentator wordt ook gevraagd of er een soort coronamoeheid is ontstaan in de talkshows. "Talkshows moeten brengen waar we de hele dag mee bezig zijn. En dat is, helaas, nog steeds corona, corona, corona".

Hij erkent dat het volk er misschien een beetje moe van wordt, maar het blijft wel het nieuws van deze tijd. "Maar uiteraard moet er ook ruimte zijn voor meer warmte, hartelijkheid, liefde en humor, zeker nu we de winter in gaan."

De talkshow BEAU is van maandag 9 november op RTL 4 te zien rond de klok van 22.00 uur.

Meer over