Beelen koos Beste Singer-Songwriter Michael Prins al voor uitzending

Giel Beelen heeft vandaag onthuld dat hij al de middag voor de finale van De Beste Singer-Songwriter wist wie de winnaar zou worden: Michael Prins.

In De Beste Singer-Songwriter van Nederland wordt niet gewerkt met stemmen van de kijker. Giel Beelen kiest zelf, samen met zijn muzikale vrienden, de winnaar van het programma. Het gevolg was een soort spek en bonen-finale; Beelen wist namelijk al de middag voor de finale wie de winnaar zou zijn.

Zwarte Cross

Dat vertelt Giel zelf aan RTL Boulevard. Daar vertelt hij ook dat hij het echt een hele moeilijke keuze vond, "want het is natuurlijk appels met peren vergelijken", vertelt Beelen. Uiteindelijk baseerde hij zijn keuze op de adviezen van zijn vrienden en muziekliefhebbers. Zo vroeg hij bezoekers van het Zwarte Cross festival afgelopen weekend om hulp. Deelnemers Maaike Ouboter en Michael Prins traden daar toen op.

Michael Prins

Uiteindelijk koos Giel tijdens de generale repetitie definitief voor Michael Prins. Volgens Beelen heeft hij op dit moment het meeste aan de prijzen. Die liegen er niet om: een optreden op Sziget, spelen in het voorprogramma van Andy Burrows en Hooverphonic en Prins gaat naar Londen om een showcase te spelen voor diverse boekers en platenmaatschappijen.

Michael is zelf heel nuchter over zijn winst, volgens hem hadden alle kandidaten evenveel kans om te winnen.

Reageren