Ben in Lourdes geweest

11 Oktober 2012 14:06 | amusement | Door Televizier

In GTST kun je het ene moment kreupel zijn en het andere weer als een kievit door het beeld lopen. Liefst vijf mensen belandden in een rolstoel. Allemaal herrezen ze op wonderlijke wijze.

• Suzanne Balk (seizoen 3):

Werd aangereden door een scooter. Ze was ervan overtuigd dat ze een dwarsleasie had, terwijl haar arts Simon Dekker, niets kon vinden. Suzanne zal na behandeling door een psychiater weer helemaal genezen. 

• Robert Alberts (seizoen 4):

Als Robert zijn vrouw Laura weer eens belazert, slaan bij haar de stoppen door. Zij duwt Robert in een spiegel die door een glasscherf in een rolstoel belandt. Hij krijgt therapie van Tessel van Benthem die weer verliefd raakt op Laura.

• Ludo Sanders (seizoen 10):

Raakt gewond bij een schietpartij als hij zijn dochter Nina wil bevrijden uit de gemene klauwen van een Italiaanse maffiafamilie. Daarbij krijgt Ludo een wijnvat op zijn benen waardoor hij maanden verlamd raakt.

• Charlie Fischer (seizoen 14):

Wordt van haar sokken gereden door Robert die onder invloed is van coke en raakt verlamd. Ze komt in een rolstoel terecht. Charlie accepteert haar beperkingen redelijk snel en vergeeft Robert als één van de eersten in haar omgeving. Het blijkt dat Charlie's verlamming psychisch is (vanwege de traumatische gebeurtenissen in haar leven) en Nick zorgt er uiteindelijk voor dat ze de kracht krijgt om weer te leren lopen.

Afbeelding
GTST Seizoen 20
Bestel >>

• Nina Sanders (seizoen 19/20):

Raakt door een gasexplosie in Teluma op haar 21ste verjaardag verlamd en komt in een rolstoel terecht. Revalidatie-arts Lies de Weerdt (Annette Barlo) komt in huize Sanders wonen en helpt haar met de revalidatie. Nina leert weer lopen.

• Lorena Gonzalez (seizoen 20):

Wordt overvallen in de salon van Charlie. Als ze tegen de overvaller wil getuigen, schiet hij haar lafjes in haar rug. Een revalidatie volgt, maar gelukkig zal Lorena er weer bovenop komen.

Arme Stef

Eén personage in GTST stond niet meer op. Hedwigs stoere vriendje Stef leren we in seizoen 8 kennen als tegenstander van Rik in een heuse bokswedstrijd. Stef drijft Rik tot het uiterste en die slaat zo hard (terug) dat Stef in een rolstoel belandt. Als hij steeds sneller aftakelt, besluit Stef een einde aan zijn leven te maken.

Afbeelding
GTST Seizoen 1
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 2
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 3
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 4
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 5
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 6
Bestel >>

Meer over