Bibi Breijman wint tweede seizoen It Takes 2

11 juni 2017 22:40 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Bibi Breijman heeft It takes 2 gewonnen. De vlogster en oud Oh oh Cherso ster bleek in de finale te sterk voor Tooske Ragas en kreeg meer punten van de publieksjury.

Voordat Bibi en Tooske het tegen elkaar op konden nemen, moest het spreekwoordelijke kaf van het koren gescheiden worden. In de eerste finalerondes namen ze het op tegen Ruben Nicolai en Buddy Vedder die ondanks spetterende optredens onvoldoende punten scoorden en afvielen. De supercompetitieve Buddy, die zijn veelzijdigheid toonde door zowel Radar love te zingen als Mijn houten hart van de Poema's, gaf sportief toe dat de beste vocalisten door zijn.

Afbeelding

Bibi versus Tooske

In de laatste finaleronde zongen Bibi en Tooske nog één keer samen met hun coach. Waylon en Bibi waagden zich aan Let it go, een nummer waarin Breijman dermate exceleerde dat de jury na afloop haar "Waylon's coach" noemde. De punten waren er ook naar: drie tienen. Daarmee leek Bibi's kostje al gekocht.

"Slachten die hut"

"Jij wil winnen, Toos! Ga slachten die hut!" met dat keiharde advies motiveerde coach Trijntje haar oogappel Tooske Ragas voor de laatste keer. Samen brachten ze Roar, wat behoorlijk wat applaus opleverde. Ook de jury was enthousiast, en gaf opnieuw drie keer een tien waardoor ze zichzelf lekker strategisch buiten spel zette. Het was dus puur aan de publieksjury om de winnaar te bepalen.

"Best zwaar"

Nadat in de zaal op de kastjes was gedrukt was de einduitslag een feit: Tooske bleef steken op 66 punten, terwijl Bibi met 94 de overtuigende winnares was. Ze kreeg direct de It takes 2 award uit handen van Jamai, waarna ze tijdens haar dankwoord opmerkte dat de prijs best zwaar was. Verder bedankte ze iedereen terwijl de aftiteling liep voor een geweldig avontuur.

Lees ook: Maar voor iedereen met een internetverbinding was de uitslag geen verrassing

Meer over