Birgit Schuurman in EO-programma Messiah Masterclass

23 september 2014 12:29 | amusement | Door Televizier

Birgit Schuurman is dit najaar te zien in de nieuwe EO-show Messiah Masterclass. In het programma gaan vier bekende zangers aan de slag met de Messiah van de componist Händel.

Messiah Masterclass is de opvolger van Mattheüs Masterclass, dat vier seizoenen lang te zien was bij de EO. In dit programma bereidden vier bekende artiesten zich voor op het zingen van de Mattheüs Passion van Bach. In het nieuwe programma gaan Tineke Schouten, Alex Klaasen, Birgit Schuurman en René van Kooten aan de slag met de Messiah van Händel. 

Messiah Masterclass

In Messiah Masterclass krijgen de beroemde artiesten de nodige begeleiding tijdens de voorbereiding van het moeilijke muziekstuk. “Zij worden door de internationaal befaamde bariton Maarten Koningsberger klaargestoomd voor de slotuitvoering van het meesterstuk”, meldt de omroep. 

EO

“Dat het een moeilijke weg is, beleven we mee tijdens de repetities, als frustraties en ontroering elkaar afwisselen. Lukt het de zangers om in korte tijd hun aria’s uit het levensverhaal van Jezus machtig te worden?“, vraagt de EO zich af.

Birgit Schuurman is tegenwoordig in meerdere programma's te zien, zo zat ze laatst nog in Ali B en de Muziekkaravaan.

Meer over