BN'ers kruipen in de pen

1 september 2016 15:56 | amusement | Door Televizier

Sterren dansen, sterren springen en vanaf binnenkort schrijven ze ook. Zeven sterren proberen zo goed mogelijk een literaire thriller te schrijven. Onder anderen Gerda Havertong, Arnold Karskens en Monic Hendrickx gaan de strijd met elkaar aan in De pennen zijn geslepen.

Donderdag 27 oktober kruipen de BN’ers voor het eerst in de pen. Actrice Monic Hendrickx, Sesamstraat-coryfee Gerda Havertong, RTL 4-oorlogsjournalist Arnold Karskens, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, kunstenares Tinkebell, modeontwerper Hans Ubbink en bioloog Kees Moeliker doen mee. Voor hen is er een villa ingericht waarin ze in opperste rust kunnen schrijven. Een van hen komt als winnaar uit de bus. De winnaar mag een boek schrijven dat daadwerkelijk wordt uitgebracht.

Saskia Noort

Tijdens de competitie zetten de deelnemers alles op alles om de beste literaire thriller te schrijven. Ter voorbereiding gaan ze langs op crimescènes en spooronderzoeken en ze leren alles over moordwapens en lijken. De celebs worden bijgestaan door schrijver Saskia Noort, en literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. Saskia Noort weet hoe het moet, ze verkocht 2,7 miljoen boeken. 

Publiekswedstrijd

De pennen zijn geslepen is niet alleen voor BN’ers. Heel Nederland kan meedoen aan een door de Avrotros georganiseerde schrijfwedstrijd, door een eerste alinea van een spannend verhaal in te sturen. Daarvan mag een tiental uitverkorenen de jury trotseren om beoordeeld te worden.

De pennen zijn geslepen, vanaf donderdag 27 oktober 20.25 uur, NPO 2

Meer over