BNN-VARA komt met documentaire over Postcodeloterij-miljonairs

Patrick Lodiers volgde een jaar lang mensen die van de ene dag op de andere dag multimiljonair werden dankzij de Postcodeloterij. Ook sprak hij met buurtgenoten die geen lot hadden gekocht.

Miljoenen winnen in de loterij is een droom van vrijwel iedereen. Toch blijft het voor velen bij een fantasie, al gaat deze uitspraak niet helemaal op in het Zeeuwse dorpje Vrouwenpolder. Daar viel op 1 januari 2014 de hoofdprijs van 43 miljoen euro. Toen Patrick Lodiers dit hoorde vertrok hij direct naar de kustplaats om de winnaars en de ‘verliezers’ een jaar lang met een camera te volgen. Dit deed hij niet zonder reden.

Patrick’s ouders

Patrick Lodiers volgde een handvol bewoners, waaronder zijn eigen ouders Emiel en Alma. Ze wonen in het huisje De Zevensprong aan de rand van Vrouwenpolder. Hoewel Alma al sinds haar jeugd in het dorp komt, zien ze zichzelf als ‘van buiten’. Ze hadden geen loten en daar heeft Alma spijt van. Emiel niet. Want hoe kun je nu spijt hebben van iets dat je nooit hebt gehad?

De documentaire is een van de laatste projecten van Patrick Lodiers bij BNN-VARA. De voormalig Hart Nodig-presentator maakt de overstap naar KRO-NCRV.

Meer over:

Reageren