Help, mijn borsten staan online

BNNVARA zendt documentaireserie van Evi Hanssen uit

17 juni 2020 14:25 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Evi Hanssen is binnenkort met een documentaireserie te zien bij BNNVARA op NPO3. De Vlaamse presentatrice en zangeres duikt voor Help, mijn borsten staan online in de wereld van sexting, grooming en catfishing.

Evi tast in de documentaireserie de duistere kant van het internet af. Voor de reeks gaat ze in gesprek met met slachtoffers, daders, ouders en specialisten over sexting, grooming, catfishing en sextortion.

Normen en waarden 

"Naaktfoto's versturen is niks nieuws. De kans is groot dat jouw zoon of dochter dit ook doet. Er missen op het internet alleen nog duidelijke normen en waarden hoe hiermee om te gaan”, vertelt Evi.

Bespreekbaar maken 

In vier afleveringen duikt Evi in de vier verschillende fenomenen. “Slachtoffers van bijvoorbeeld sexting of grooming worden vaak verantwoordelijk gesteld voor hun eigen daden; ze worden door anderen als daders gezien. 'Had je er maar niet in moeten trappen', wordt er dan gezegd. Hier moeten we als maatschappij aan werken. Het bespreekbaar maken is in ieder geval een goede eerste stap." 

Help, mijn borsten staan online is vanaf 30 juni iedere dinsdag om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Meer over