Spannend

Boer Jan hield Boer zoekt vrouw-afloop met Nienke geheim voor kinderen

16 mei 2020 09:29 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Boer Jan heeft in de maanden tussen de opnames en het uitzenden van Boer zoekt vrouw niet aan zijn kinderen verteld dat hij tot over zijn oren verliefd is op Nienke. Zijn kroost moest er via de uitzendingen op zondagavond dus achter komen dat het hart van hun vader sneller klopt door de Noord-Hollandse krullenbol.

Samen met zijn drie zoons en zijn dochter keek boer Jan naar de uitzendingen van het elfde seizoen van Boer zoekt vrouw. “Ik had ze niet verteld hoe het zou aflopen. Ze vonden het spannend en hartstikke leuk om te zien. Van de drie dames die kwamen logeren hoopten ze allemaal dat het Nienke zou worden. Dus dat kwam mooi uit”, vertelt Jan op de site van Boer zoekt vrouw.

Ongemakkelijk

Om zichzelf in Boer zoekt vrouw terug te zien op televisie, vond de houder van een zorgboerderij toch wel wat ongemakkelijk. “Hoe ik praat, hoe ik beweeg, hoe ik dingen zeg, gewoon dat vooral. Je hebt een andere stem dan dat je zelf hoort. Ik vond het allemaal hartstikke leuk om te zien, maar om mezelf te zien, dat vond ik lastig.’’

Lief

De 36-jarige Jan deed mee aan Boer zoekt vrouw nadat hij in 2018 na tien jaar zijn huwelijk zag stranden. Inmiddels heeft Nienke al kennisgemaakt met de kinderen van de boer. “Ze lieten allemaal Nienke hun kamer zien en gingen met z’n allen de dieren voeren. Dat soort dingen. Ze vinden Nienke allemaal heel erg lief.’’

Boer zoekt vrouw-specials

Boer Jan en Nienke zijn dus dolgelukkig met elkaar. Vanaf zondag 17 mei is bij de KRO-NCRV de eerste van vier Boer zoekt vrouw-specials te zien waarin Yvon Jaspers op bezoek gaat bij verschillende deelnemers uit de eerste tien seizoenen van het populaire zondagavondprogramma.

Meer over