Bonje met de Buren gaat van start

17 augustus 2014 09:35 | amusement | Door Televizier

Het nieuwe seizoen Bonje met de Buren begint op een nieuwe zender, met een nieuw presentatieduo en een klein verschil in aanpak.

Bonje met de Buren verhuisde van RTL 4 naar SBS 6, zonder presentatoren John Williams en Natasja Froger. Zij zijn opgevolgd door Patty Brard en Jochem van Gelder. Jochem moest meteen stevig aan de bak: ''Yvonne en Dirk hadden ruzie met hun overbuurman Arend over een parkeerplaats. Ze vertelden Patty dat hij dode ratten voor hun deur legde en met een windbuks door zijn tuin liep. Ze vermoedden ook dat hij aan de drank was. Ik stond niet echt met een gerust gevoel bij hem aan de deur, maar voor ik het wist, zat ik bij hem aan tafel en kreeg het verhaal een heel nieuwe wending. Dat is de kracht van dit programma: je blijft je als kijker afvragen wie de waarheid vertelt en waar je sympathie ligt.” 

Bonje met de Buren

Er is naast de presentatoren nog iets veranderd aan het programma. ''John en Natasja kwamen pas langs als beide partijen wilden meewerken. Bij SBS doen we dat anders: als iemand ons mailt met een goede zaak, dan gaan we eropaf. Een van ons mag dan met een cameraploeg de buurman overtuigen om mee te werken.” In drie van de tien zaken kregen Jochem en Patty geen voet tussen de deur. Maar als het wel lukte, gingen ze vaak met een goed gevoel naar huis. ''Soms sta je voor je weggaat met champagne in je hand. Of het op de lange termijn goed blijft gaan is een tweede.”

Meer over