Elvis is back in the building

Bouke, de Elvis uit Emmen, blaast jury omver en wint The Tribute - Battle of the Bands

12 februari 2023 11:17 | amusement | Door Tessa Kok

© Talpa

Gisteravond zagen ruim 1 miljoen kijkers hoe Bouke & The ElvisMatters Band er met de winst vandoor ging. Niet alleen de jury en het publiek waren vol lof over het optreden van de Elvis uit Emmen in The Tribute – Battle of the Bands, ook de kijkers zijn al wekenlang enthousiast.

Zangcompetitie

In de SBS 6-zangcompetitie The Tribute – Battle of the Bands nemen verschillende tributebands het tegen elkaar op. De grote vraag is welke band het meest in de buurt komt van het origineel en wie de fans op de banken krijgt. Iedere week worden de bands beoordeeld op hun optreden. Dat gebeurt door het publiek en de jury, die bestaat uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. 

De grote winnaar

Al wekenlang waren de jury en het publiek razend enthousiast over de optredens van Bouke & The ElvisMatters Band. In de finale overtuigde de zanger uit Emmen met de nummers My Way en Suspicious Minds. Voor de vertolking van dat laatste nummer kon de tributeband rekenen op maar liefst drie tienen en een 9,7 van het publiek. ‘’Alles klopt, jij kunt iedereen in de schaduw zetten’’ vertelde Angela Groothuizen. Spike liet het volgende uit over zijn optreden: ''ik vind het ongelooflijk wat je hier hebt neergezet. Ik kan hier geen genoeg van krijgen.’’

Optredens in de Ziggo Dome

De winst levert Bouke niet alleen naamsbekendheid op, er stond nog veel meer op het spel. De winnaar van de zangcompetitie wordt namelijk headliner bij de tributeconcerten in de Ziggo Dome. The Tribute: Live in Concert vindt plaats op 21 april, 22 april en 23 april 2023. Als headliner mag de groep een uur per show optreden.

De overige finalisten krijgen ook een plekje in de tributeconcerten. De nummer twee van de zangcompetitie, Earth Wind & Fires, is co-headliner en treedt 45 minuten op. David Bowie-tributeband Starman behaalde de derde plaats en mag 30 minuten spelen. De openingsact van 15 minuten wordt verzorgd door de nummer vier van de competitie, U2two.

Meer over