Britse tv-persoonlijkheid C.J. de Mooi bekent moord in Amsterdam

7 september 2015 11:45 | amusement | Door Televizier

C.J. de Mooi, een panellid van de Britse quiz Egghead, schrijft in zijn biografie dat hij in de jaren tachtig een man heeft vermoord in Amsterdam.

De Mooi woonde in de jaren tachtig in Amsterdam waar hij werkte als prostitué. In zijn boek My Journey From the Streets to the Screen schrijft hij dat hij werd bedreigd door een junk met een mes toen hij in een telefooncel stond. „Hij trof me op een verkeerde dag. Ik sloeg hem hard in het gezicht, werkte het mes uit zijn hand en duwde hem in de gracht. Ik denk dat hem vermoord heb. Ik heb geen idee wat er met hem is gebeurd.” De Amsterdamse politie gaat de zaak nu onderzoeken.

Strictly Come Dancing

De hier onbekende De Mooi was eerder deze week in het nieuws toen hij op het Britse Radio 1 vertelde dat hij niet met het populaire showprogramma Strictly Come Dancing mee mocht doen omdat hij met een man wilde dansen. „Iemand bij de BBC vertelde me dat zowel bij de Britse als de Amerikaanse Strictly Come Dancing in de nabije toekomst geen koppels van hetzelfde geslacht zullen meedansen. Hoe teleurstellend!” CJ de Mooi werd vervangen door talkshowpresentator Jeremy Vine.

De Mooi heet eigenlijk Joseph Connagh, maar veranderde zijn naam in het Nederlandse De Mooi toen hij model was.

 

 

Meer over