Verhuizing

Britse versie Heel Holland Bakt primetime op NPO 1

15 mei 2018 15:55 | amusement | Door Televizier

© 2017 Love Productions
The great British bake off, de Britse versie van Heel Holland bakt, krijgt een bijzonder sterke plek in de programmering van NPO 1. Omroep MAX laat weten dat het Britse bakfestijn vanaf 24 mei iedere donderdag om 20:30 uur verschijnt.

De afgelopen zomers zond NPO 1 de afleveringen van The great British bake off uit op het tijdslot van De wereld draait door. M, de talkshow van Margriet van der Linden, heeft dat plekje ingepikt, dus moest de Britse bakshow verhuizen. Dat heeft een gunstige gevolg voor Omroep MAX. Iedere donderdag verschijnt The great British bake off direct na het Achtuurjournaal op NPO 1.

Verhuizing

Het is niet de eerste verhuizing van The great British bake off. Het programma werd in Groot-Brittanië oorspronkelijk uitgezonden op de BBC. Omdat de producent van de bakwedstrijd meer geld wilde, haakte de Britse omroep af. Het programma verhuisde, zonder jurylid Mary Berry en presentatoren Sue Perkins en Mel Giedroyc, naar de commerciële zender Channel4.

Nieuwe gezichten

De Deens-Britse comédienne Sandi Toksvig en stand-upcomedian Noel Fielding zijn de presentatoren. Prue Leith, goed voor 50 jaar bakervaring, is het nieuwe jurylid. Haar signatuuruitspraak: “Dit baksel is de calorieën niet waard!”

Lees ook:  Engeland in shock na keuze presentator Great British Bake off...

Meer over