MONICA WARDENAAR OVER BOER ZOEKT VROUW

BZV 2018: Boeren met kiespijn kiezen

19 November 2018 13:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Jim Hoogendorp
MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons. Net als 3.690.000 kijkers keek zij zondagavond naar de moeilijke en minder moeilijke momenten tussen de boeren en hun potentiële levenspartners.

Als boeren met kiespijn maakten Marnix en Jaap hun keuze. Op van de zenuwen koos Jaap voor Marian. Wat een ontlading, hij moest er bijna van janken. Een beetje onwennig volgde er een knuffel, maar dat ze een klik hebben is wel duidelijk. Hoe anders is dit bij Marnix. Hij koos voor Janneke en dat vond ze … fijn. Verder geen knuffel, zelfs geen fysiek contact. Geen warme blik, geen verliefde sprankeling. Helemaal niets, maar niets is ook iets zoals hij al eens eerder opmerkte als hij sprak over Janneke. 

Geen chemie bij Michelle & Wim

Het wordt ongemakkelijk te zien hoe mensen wel graag willen, maar geen chemie hebben. Maarten kan uren naar zijn droomvrouw kijken en voelt zich best wel verliefd. Maar of Michelle hetzelfde voelt? Het Jupiter-Maantype Maarten en Mars-Jupiter Michelle zijn geen ideale match.

Ze viel voor zijn ogen en verder was hij ook superlief. Het voelt allemaal vertrouwd en fijn. Hij moet alleen niet te veel aan haar friemelen. Zeker niet over haar been aaien als ze zich niet lekker voelt. En ook niet zeuren over in bad of naar de sauna gaan, als ze zich ziek voelt. Ze blijft commanderen en zeggen wat hij wel en niet moet doen. Maarten blijft proberen haar te pleasen, want nu is hij echt verliefd. Door de roze bril ziet alles er anders uit. Hij is vast vergeten dat hij heeft gezegd: “ze verwacht dat iemand alles doet wat ze zegt, maar dan heeft ze aan mij de verkeerde.”

'Het komt wel goed'

Ook bij Wim loopt het allemaal nog niet zo soepel. Volgens de typologie van MensTypes zijn Marit en hij wel potentiële vrienden, maar of ze ook potentiële lovers zijn? Ik heb mijn twijfels. Het lijkt alsof Marit inmiddels meer gevoelens heeft gekregen voor Wim dan hij voor haar. “Als ik bij hem ben, kom ik helemaal tot rust. Hij luistert en kan eigenlijk overal heel nuchter naar kijken. Als ik me ergens druk om maak, dan denkt hij: mwah, ach, dat komt wel goed.” Hiermee beschrijft ze het Jupitertype dat Wim is.

Volgens de vriendinnen van Marit is het nog maar de vraag hoe lang Wim haar tevreden kan houden. De laatste tijd zou ze nogal wat vriendjes hebben versleten. 

Marnix heeft een gebruiksaanwijzing

Op de vraag van Yvon of Bertine iets voelt voor Marnix antwoordde zij: “Ja tuurlijk, dat is wel duidelijk, denk ik.” In Marnix vindt zij iemand die haar een beetje begrijpt. Ze vindt het fijn om hem om haar heen te hebben en eigenlijk wil ze niet naar huis. Janneke vindt Marnix een leuke man met een gebruiksaanwijzing. Ze heeft haar twijfels, want zoals ze Yvon uitlegde: “Je kunt een gebruiksaanwijzing wel lezen, maar je moet hem ook nog leuk vinden.” Ze staat er erg onverschillig tegenover. Van haar mag het allemaal wel klaar zijn. Get it over with…

Wie Marnix ook kiest, ze heeft er vrede mee. Als hij voor haar kiest dan gaat ze er wel voor. Dat dan weer wel. “Maar hij moet zeker een beetje gaan schipperen en een minder grote mond hebben”, maakte ze duidelijk. Helaas Janneke, Marnix is een Mars-Jupitertype en die zal niet gaan schipperen of een minder grote mond krijgen. En wat doet Marnix? Waarschijnlijk is hij door al zijn stressvolle keuzemomenten de weg kwijtgeraakt, want hij kiest voor Janneke! Hij heeft een heel speciaal gevoel van binnen en hoopt dat de vonk zal overslaan en niet de vlam in de pan. Maar welke vonk dan? Er is geen chemie tussen hen, geen magische klik, geen warmte. Wel irritatie en onbegrip, niet bepaald de beste ingrediënten voor een superrelatie.

Jaap blijft maar nadenken

Het is voor Jaap de eerste keer dat hij een relatie krijgt. Een vrouw in zijn leven en zijn leven met iemand delen is nieuw voor hem.“In principe ga je voor iets, voor de rest van je leven en dat vind ik toch een hele moeilijke beslissing”, zei Jaap ernstig. Hij kon er niet van slapen. Hij heeft gedacht, overdacht en nagedacht. Zijn grote vraag blijft: wie past er dan het best bij mij?

Volgens Yvon gaat het uiteindelijk om wat je voelt. Mee eens, wat je voelt is zeker belangrijk, maar dit is een keuze die je maakt met je hart én je hoofd. Kies je alleen met je gevoel en ben je stapeldol op iemand die niet bij je past, dan gaat het niet werken. Ondanks misschien te veel hoofdwerk en voors en tegens tegen elkaar afwegen heeft Jaap een goede keuze gemaakt. Hij heeft gekozen voor Marian en zij is een menstype dat in de basis beter bij hem past dan Petra. Hij voelt zich fijn bij haar en zij mijmerde: “Mooi, als twee mensen hetzelfde voelen, onwerkelijk eigenlijk.”

Steffi heeft met Roel haar droomman

Als Steffi terugkijkt snapt ze nu pas waar al die liedjes over gaan, hoe zoet. Stapelverliefd op Roel en in de wolken dat hij, na drie weken, weer terug is van zijn vakantie in Peru. Mooi om te zien hoe makkelijk, liefdevol en vanzelfsprekend hun contact is. Zo ziet een relatie met iemand die bij je past eruit. Als een menstype bij jou past is de basis goed: karakters zijn een match. Als je die persoon ook fysiek aantrekkelijk vindt, jullie persoonlijkheid bij elkaar past en interesses dicht bij elkaar liggen, dan heb je bouwstenen voor a match made in heaven.

Steffi wist wat ze wilde, ze wilde in ieder geval een lange man. Onbewust heeft ze gekozen voor een menstype dat goed bij haar past. Een van de kenmerken van een Saturnustype, zoals Roel, is dat hij lang (en slank is). Haar drie uitverkoren mannen pasten allemaal bij haar. Ze zat in een luxe positie en had de meeste kans op het vinden van haar droomman. In Roel heeft ze uiteindelijk haar ideale partner gevonden.

-------------------------------------------------

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

Klik hier om naar de site van Monica te gaan

Meer over