Cameraploeg De Reünie getuige schietpartij

3 november 2014 11:52 | amusement | Door Televizier

© Wim Kluvers - KRO

Het camerateam van het KRO-programma De Reünie was in Zuid-Afrika voor opnames, toen de ploeg plotseling getuige werd van een vuurgevecht.

In De Reünie zijn er aantal een aantal mensen te gast met een bijzonder verhaal, zo ook voormalig politieman Laurens. Hij stopte als agent en sloot zich aan bij de militante milieuorganisatie Sea Shepherd, die onder meer stropers in Zuid-Afrika aanpakken.

De Reünie 

De cameraploeg van De Reünie ging met Laurens op pad met rangers die jagen op stropers. Vanaf het moment dat ze de bandieten betrapten vlogen de kogels over en weer. Een stroper kwam daarbij om het leven.

Schietpartij

Een eindredacteur van De Reünie vertelt in het AD dat hij de reacties van de rangers uitermate ongepast vond. "Opeens kreeg ik via de telefoonlijn te horen 'we moeten even opletten, er vallen schoten.' Ik dacht wat is dit nou?' De rangers keerden na de schietpartij in een euforische stemming terug. 'Het was vreemd; er was een stroper doodgeschoten, maar bij die jongens hing een blije sfeer. En wij dachten: jongens toch, er is hier iemand doodgeschoten."

Uitzending

De redactie van De Reünie gaat het item uitzenden, al werd dat pas na lang overleg besloten. "We hebben het overwogen niet te doen, maar dan verzwijg je het en dat is niet de bedoeling. En dat doe je als journalist niet. Maar het was ingewikkeld. Er is veel discussie geweest op de redactie", aldus de eindredacteur. 

Rob Kamphues is dit seizoen voor het laatst te zien als presentator van De Reünie.

Meer over