Wie zijn de vermomde BN'ers?

Carlo Boszhard: 'The Masked Singer is showprogramma en speurtocht'

27 September 2019 11:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten

Carlo Boszhard gaat als panellid van The masked singer op zoek naar de identiteit van twaalf vakkundig vermomde BN’ers. Naast een pittige uitdaging leverde dat de ervaren entertainer vooral plezier op.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Hoe hoorde je van The masked singer?
“Ik zag de Amerikaanse versie van de show voor het eerst in DWDD en ik was er direct door gepakt. Sterren gaan vermomd als hond, eenhoorn of paard een liedje zingen? Het is een hysterisch, gedurfd format dat op papier bizar lijkt, maar het werkt. Toen ik hoorde dat het bij RTL kwam, heb ik mezelf onmiddellijk gemeld: ‘Ik wil hier onderdeel van zijn, al moet ik de koffie brengen!’ Het werd panellid. Samen met Loretta Schrijver neem ik het op tegen Gerard Joling en Buddy Vedder.”

Hoe is het om met Loretta Schrijver te werken?
“Loretta is zonder twijfel de ster van de show. Ze is ontzettend grappig en speelt het spel op een totaal eigen manier. Ik kan heel serieus zijn en op details focussen, maar zij is volledig gefascineerd door alles wat ze ziet en ze is weg van al die prachtige dierenkostuums. Ze zou ze ’t liefst allemaal mee naar huis nemen. De opnames waren een en al plezier, ook omdat de dynamiek tussen ons als panel en presentator Ruben Nicolai de ruimte krijgt.”

Hoe worden de kandidaten uiteindelijk onthuld?
“Het is een afvalrace: de optredens van de kandidaten worden beoordeeld door het panel en het publiek in de zaal. Wie aan het eind van de aflevering het minste aantal punten heeft, krijgt een face-off en moet zichzelf onthullen. Dan blijkt of onze vermoedens kloppen. Zonder teveel te verklappen: na afloop kende ik iedereen. Het is een hele leuke, veelzijdige groep.”

Wat is je strategie om kandidaten te ontmaskeren?
“Voor De tv kantine analyseer ik altijd stemmen, houdingen en bewegingen van anderen. Ik dacht dat me dat zou helpen mensen te herkennen, maar ik ben halfgek geworden tijdens de opnames omdat je het echt niet zeker weet – of je herkent de stem maar kunt niet op de naam komen! De spanning wordt iedere week opgebouwd en je wil op den duur gewoon weten wie onder dat masker verborgen zit. Dat is de kracht van The masked singer. Het is een glamourvol showprogramma waar de speurtocht voorop staat.”

Kon je tussen de opnames door niet spieken?
“Absoluut niet en dat is een groot compliment voor de productie. De hele redactie was afgeschermd, er zijn zwijgcontracten getekend en de kandidaten werden in geblindeerde busjes vervoerd. Tijdens de optredens stonden zelfs beveiligers klaar om te voorkomen dat iemand het podium op zou rennen om een kandidaat te ontmaskeren. Aan alles is gedacht.”

Had je zelf niet mee willen doen?
“Dat had ik zeker leuk gevonden, al was het maar vanwege die fantastische over the top-kostuums en de rol die je mag spelen als huppelend konijntje of fladderende papegaai. Aan de andere kant: als panellid weet ik zeker dat ik de finale haal!”

The masked singer, vrijdag - RTL 4 • 20.30 uur

Meer over