Al twintig jaar

Caroline Tensen: Eén tegen 100 blijf ik doen

8 november 2020 09:53 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Nick van Ormondt
Al twintig jaar neemt Caroline Tensen de presentatie van Eén tegen 100 voor haar rekening, maar aan stoppen denkt ze nog absoluut niet.

De spelshow, waarvan dit seizoen de 500e aflevering wordt uitgezonden, is nog altijd een begrip op de zondagavond. Op dit moment draait het op RTL 4, terwijl het voorheen ook op onder meer NPO 1 werd uitgezonden. Overigens zijn er door corona momenteel geen honderd maar vijftig deelnemers in de studio, hetgeen tot een naamwijziging van het programma leidde. "Er is nu meer interactie en dynamiek tijdens de uitzendingen. Ik kan met alle spelers communiceren en met vijftig personen bouw je makkelijker een band op dan met het dubbele aantal", zegt Tensen daarover in een interview met het AD.

'Desnoods vanaf een brancard'

Tensen, die haar eerste aflevering presenteerde op 3 september 2000, heeft nog zeker geen genoeg van de succesformule. "Ik presenteer Eén tegen 100, al moet ik het liggend op een brancard doen. Ik heb er ook gestaan met een gebroken been, met gips om mijn pols en met een geopereerde schouder. In al die jaren ben ik nooit vervangen. Hopelijk gaat dat überhaupt nooit gebeuren", zo zegt ze.

Eén tegen 50 is op zondagavond te zien bij RTL 4, rond de klok van 20.00 uur.

Meer over