Catherine Keyl met dood bedreigd

3 Oktober 2016 15:00 | amusement | Door Televizier

© Ruben Timman / nowords.nl / RKK

Catherine Keyl is onlangs met de dood bedreigd omdat ze een iemand te lang bekeek. Het meisje in kwestie was duidelijk niet gediend van de aandacht en riep: „Kijk godverdomme voor je, want anders maak ik je af!”

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Het incindent vond plaats bij een tramhalte op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Catherine (69) deed haar schokkende verhaal in WNL, het zondagochtendmagazine op NPO 1. De oud-talkshow presentatrice vertelde dat er totaal geen aanleiding was voor die nare formulering: „Ik stond bij een tramhalte en daar stond een meisje – ik denk een Marokkaans meisje – met héle mooie kleren aan, dus ik keek naar haar. Zij zegt vervolgens tegen mij: ‘Kijk godverdomme voor je, want anders maak ik je af.'” Volgens Catherine ging het om een meisje van ongeveer 16 jaar oud.

Week van de opvoeding

De vooramlig tv-ster probeerde de boel nog te kalmeren, maar dat mislukte faliekant. „Haar vriendin ging zich er ook mee bemoeien en beklemtoonde dat ze dat zeker zou doen als ik niet stopte met kijken.” Catherine vertelde over de nare gebeurtenis in het kader van de Week van de Opvoeding, al heeft ze daar weinig vertrouwen in: „We willen allemaal dat het gedrag van dit soort jongeren verbetert. Maar hoe moet je dat dan doen op zo´n moment, als ze totaal niet voor reden vatbaar zijn?”

Geen aangifte

Tegen het ANP zegt Catherine Keyl dat ze geen aangifte heeft gedaan van de bedreiging: „Ik was erg geschrokken, maar de politie heeft wel belangrijkere dingen te doen dan dit soort aangiften verwerken. Je voelt je op zulke momenten erg machteloos als burger.”

 

Meer over