Nieuwe titel

Chantal blijft slapen wordt Chantals pyjama party

24 mei 2019 11:09 | amusement | Door Televizier

© RTL
Het succesvolle RTL-programma Chantal blijft slapen gaat vanaf dit najaar door onder de titel Chantals Pyjama party. De naamswijziging komt voort uit een juridische strijd tussen RTL en John de Mols productiehuis Talpa Network.

Naast een verandering van de titel van het programma, is er ook inhoudelijk wat aan de show van Chantal Janzen geknutseld. Elke BN'er bij wie Chantal gaat logeren, krijgt nu ook een op de gastheer- of vrouw afgestemd pyjamafeestje. Dat meldt RTL vrijdag in een persbericht.

Alles naar SBS

In maart van dit jaar vertelde Chantal al in Jinek op NPO 1 dat haar Chantal blijft slapen een pion is in de strijd tussen RTL en Talpa. Talpa-eigenaar John de Mol wil graag alle programma's van Talpa naar zijn SBS-zenders halen. Dit gebeurde inmiddels al met Dance Dance Dance en It takes 2. Chantal blijft Slapen zou in dat geval bij SBS met een andere presentator worden gemaakt. "Op papier is het niet van mij", zei Chantal over bij Eva Jinek. "Dan kun je er nog zo veel aan hebben bedacht of gemaakt, maar ik heb niet eerder aan de bel getrokken dat ik er wat mee wilde doen." 

Chantal als producent

De oplossing is nu gevonden in een nieuwe naam en een iets aangepast format. Chantal gaat het programma nu ook zelf produceren. Of SBS alsnog met een eigen variant op de show komt, is vooralsnog niet bekend.

Feest in Ziggo Dome

Op 16 november sluit ze de eerste reeks van Chantals Pyjama party af met een feest in Ziggo Dome: de grootste pyjama party van Nederland. Op een gigantisch bed midden in Ziggo Dome ontvangt ze hier samen met 15.000 mensen haar bekende slaapgasten, waaronder Lil’ Kleine, Maan, Victor Mids, Tony Junior, Wibi Soerjadi, Famke Louise en Tijl Beckand.

 

Meer over