Talkshow

Nieuwe nabeschouwing Heel Holland Bakt in aantocht

24 mei 2019 10:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Roland J Reinders / MAX
Donderdag kwam het schokkende nieuws dat Smaakt naar meer niet meer terugkeert op tv omdat het te weinig jongeren zou trekken. Maar de NPO werkt alweer aan een nieuw napraatprogramma van Heel Holland bakt.

In het AD zegt een NPO-woordvoerder dat er al volop gewerkt wordt aan een opvolger van de show met André van Duin. „Met Omroep MAX zijn we in overleg over een soortgelijk programma dat net als Smaakt naar meer ook past bij Heel Holland Bakt en wél die toets kan doorstaan.” Of dat betekent dat André van Duin niet meer terugkeert als presentator, is niet bekend.

Heel Holland bakt

Dit nieuwe programma krijgt twee jaar de tijd om te bewijzen dat het wel genoeg kijkers van onder de 50 jaar kan trekken. De NPO stelt in hetzelfde interview dat fans van Heel Holland bakt niet hoeven te vrezen voor het einde van de show. Dat programma trekt namelijk zat jongere kijkers.

Boer zoekt vrouw

Hetzelfde geldt voor kijkcijferkanonnen als Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol? Donderdag werd bekend dat The Graham Norton Show en Dynamo Live at the O2 op NPO 3 wel verdwijnen vanwege de leeftijdseis. De gevaarlijkste wegen op hetzelfde net sneuvelt omdat het volgens de nieuwe mediawet een programma voor 'thrillseekers' is. Ranking the stars moet weg omdat er geen maatschappelijk component in zit.

Meer over