Christenen boos wegens Arie Boomsma-reclame

3 juni 2015 14:34 | amusement | Door Televizier

© Daan Brand

In de Holy Soda-reclame loopt Arie Boomsma, als ware hij Jezus zelf, over water. Veel Christenen zien daar de humor niet van in en dienden een klacht in bij de Stichting Reclame Code Commissie (SRC).

Een woordvoerster van de SRC bevestigt aan het AD dat de klachten uit de religieuze hoek komen. SRC gaat aan de slag met de klachten en legt die uiteindelijk neer bij Holy Soda die vervolgens zelf mag weten wat ze ermee doet.

Het lopen over water is trouwens een grapje dat verwijst naar de reden dat Arie Boomsma ooit werd ontslagen door de EO. Hij wilde voor de omroep het programma Loopt een Man Over het Water maken, maar dat viel niet in goede aarde bij de zwarte kousen-afedeling van de EO.

Afbeelding

Screenshot reclame Holy Soda

Van de buis

Holy Soda heeft de commercial inmiddels van de buis gehaald, maar dat heeft een andere reden. „Holy Soda streeft naar 100% Goodness en verwacht dit ook van Arie Boomsma” zo staat te lezen op de site van Holy Soda, de Nederlandse fabrikant van de frisdrank.

Hoax

Aan het AD zegt een woordvoerder dat er een vervelende, negatieve kwestie is voorgevallen waardoor Arie nu van de buis wordt geweerd, „waardoor de positieve uitstraling van het merk ter discussie is komen te staan. We zoeken naar een oplossing.” Maar dat lijkt allemaal onderdeel van een viral campagne.

Op social media doet een filmpje (zie hieronder) de ronde waarop te zien is dat de gespierde KRO-presentator Arie Boomsma zo ongeveer de hele inboedel van een hotelkamer heeft leeggeroofd. De video zou toevallig gefilmd zijn door een landgenoot. Maar het idee dat Arie iets dergelijks zou doen, is natuurlijk absurd. Wij geloven er dus helemaal niets van.

Lees ook:
Arie is één en al goodness. Hij stoomde onlangs nog Jeroen van Koningsbrugge klaar voor een filmrol

Meer over