Briljant!

Cindy Pielstroom weer op televisie

17 Februari 2020 15:22 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Cindy Pielstroom komt na 15 jaar afwezigheid terug op televisie. Ze is een van de experts in het nieuwe John Williams-programma Briljant!

Briljant! is een soort Beste idee van Nederland maar dan meer gericht op maatschappelijke problemen. Voor de rest is het vergelijkbaar; mensen mogen hun uitvindingen pitchen. In Briljant! doen ze dat voor een tienkoppig panel van experts uit de vakgebieden lifestyle, eco en technologie. 

Nieuwe kleur haar

Een van hen is Cindy Pielstroom, jarenlang het gezicht van Call TV en de televisiezender Yorin. Cindy was vooral bekend omdat ze iedere week een nieuwe kleur haar had. Tegenwoordig is ze creatief directeur van evenementenbureau Connecting People. Een aantal van de andere experts zijn Diederik Jekel, Vivianne Bendermacher (deskundige bij RTL Boulevard) en ondernemer Ruud Koornstra. 

Steunkousen

Wat voor soort ideeën we kunnen verwachten? Van apps voor het upcyclen van tweedehands kleding, een natuurlijk brandblusmiddel en kweekvleesburgers tot dynamostroken op de snelweg, steunkousen van slim textiel en natuurlijke batterijen voor pacemakers. Per aflevering nomineren de experts één concept, waarna een stemronde van het publiek volgt. Degene met de meeste publieksstemmen krijgt 10.000 euro.  

Briljant! is vanaf maandag 9 maart om 21.25 uur te zien bij RTL 4.

Meer over