Heyyyyyyy Evers!

Comeback Edwin Evers door carte blanche: 'Dat was enige voorwaarde'

2 februari 2024 11:31 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Edwin Evers keert vandaag na vijf jaar terug bij Radio 538. De radioman neemt de vrijdagmiddagshow voor zijn rekening bij zijn 'oude liefde'. Bij het opzetten van zijn nieuwe show wilde hij volledig de vrije hand hebben.

"Mijn enige voorwaarde was dat ik carte blanche zou krijgen. Ik ben nu vijf jaar gestopt met de ochtendshow. Al die tijd zat in mijn achterhoofd dat als ik zou terugkeren op de radio, dat dat op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur zou zijn", stelt de 52-jarige Hardenberger in gesprek met het ANP. Vorig jaar hing Radio 538-directeur Dave Minneboo aan de lijn met de vraag of hij het zag zitten om de vrijdagmiddag te gaan doen. Lang hoefde Evers er niet over na te denken. "Ik dacht: als ik het nu niet doe, dan ga ik het nooit meer doen. Dus dit was wel echt het moment."

Ander leven

De wekelijkse show is voor de dj en muzikant ook goed te combineren met zijn andere werkzaamheden. "In de afgelopen jaren heb ik veel muziek gemaakt en opgetreden met de band, maar natuurlijk ook dingen gedaan die ik jaren daarvoor niet kon, zoals uit eten, naar een verjaardag of met vrienden afspreken. Ik kon dat allemaal niet, omdat ik altijd om 20.00 uur al in bed lag. Ik heb nu een compleet ander leven, en dat wil ik ook graag zo houden. Met een dag radio in de week kan dat makkelijk."

Trio

Evers doet de vrijdagmiddagshow met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok. "Cobus was als producer en sidekick al betrokken bij de ochtendshow toen we nog bij 3FM zaten. Hij vertrok drie jaar nadat we naar 538 waren gegaan, maar we hebben altijd contact gehouden. Een echte radioman, een creatieve gast", zegt Evers. "En Henk wilde ik er graag bij hebben omdat hij goed kan lezen, goed de sfeer aanvoelt en gewoon een prettig mens is."

Meer over