Overzicht

Dit is de complete cast van The Passion 2022

28 maart 2022 10:00 | amusement | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Op 14 april is het zover: The Passion 2022. Hier houden we je op de hoogte van de cast en interviews.

Soy Kroon als Jezus

Omroep KRO-NCRV beet het spits af met de bekendmaking van de nieuwe Jezus. Na Freek Bartels is die eer voor de pas 26-jarige acteur Soy Kroon, die de boeken in gaat als de jongste Jezus tot nu toe. "Dat maakt het ook zo eervol voor mij. Met het thema en mijn rol als Jezus wil KRO-NCRV vooral ook een signaal afgeven naar de jongeren, voor wie de afgelopen twee jaar natuurlijk niet makkelijk waren. Zo van: uiteindelijk komt alles goed. Ik wil een jonge, brutale versie van Jezus neerzetten." 

Lees ook: Soy Kroon speelt Jezus in The Passion 2022 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)


Dennis Weening als Judas

Soy Kroon krijgt het nog zwaar te verduren, want hij staat op 14 april lijnrecht tegenover Judas in de vorm van Dennis Weening. De voormalig presentator van Expeditie Robinson onthulde dit zelf in De Ochtendshow van Wietze en Klaas op Radio 538. Dennis heeft in het verleden in wat bandjes gespeeld voordat hij aan de slag ging als presentator, maar hoe goed hij kan zingen, blijft nog even een verrassing. 

Bekijk ook: Dennis Weening is Judas in The Passion 2022 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)


Noortje Herlaar als Maria

De volgende naam is die van musicalster Noortje Herlaar, die 14 april in de huid kruipt van Jezus' moeder Maria. De zangeres slash actrice grijpt volgens de makers iedere gelegenheid aan om te zingen, dus over haar zangkwaliteiten hoeven we ons zeker geen zorgen te maken. Daarmee wist ze het namelijk in 2020 ook al te schoppen tot finalist van The Masked Singer.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)


Sabri Saad El Hamus als Pilatus

Ook Sabri Saad El Hamus is van de partij. De acteur uit o.a. Pizza Maffia en Het Schnitzelparadijs vertolkt dan namelijk Pilatus. Een interessante rol, zo vindt hij. "Het mooie aan het verhaal is het maatschappelijke element waarin ieder zich kan herkennen. Zo is Pilatus ook niet alleen een slecht mens, hij manipuleert het verhaal een bepaalde kant op, maar ja wie doet dat niet?"

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)

Thomas Cammaert als Petrus

Thomas Cammaert sluit zich bij dit rijtje aan. De musicalacteur kruipt tijdens Witte Donderdag in de huid van Petrus en daarmee komt een droom voor hem uit. "The Passion stond echt wel bovenaan mijn lijstje van projecten die ik ooit nog wilde doen op televisie. Het is én zingen en spelen en een grote televisieshow. Toen ze me vroegen, dacht ik echt: yes!" 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)

Sosha Duysker als Verslaggever

Er is natuurlijk ook altijd iemand bij die het met zijn of haar prachtige stem aan elkaar praat. Ditmaal is die eer aan Sosha Duysker. Die naam doet misschien nog niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar je kunt deze 31-jarige schone onder meer kennen als presentatrice van Serious Request: The Lifeline, De Buitendienst en het Gouden Kalveren Gala van 2020 en als kandidaat van De Slimste Mens.

Kim-Lian van der Meij als Maria Magdalena

Voor het eerst in de geschiedenis van The Passion komt er naast Jezus, Judas en alle anderen nog een hoofdrol bij, namelijk die van Maria Magdalena, een van de volgelingen van Jezus. Aan Kim-Lian van der Meij de taak om deze rol in te vullen. "Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion haar gestalte te gaan geven. (...) Met de rol van Maria Magdalena hoop ik kijkers te inspireren. Ik herken mezelf in haar, misschien ervaren de kijkers dat straks ook." 

Peggy Vrijens en Jasmine Sendar als discipelen

Een hoop bekende gezichten tussen de discipelen dit jaar. Actrices Peggy Vrijens, Jasmine Sendar, Iris Stenger en Sydney Tros, bioloog Camilla Dreef, Boswachter Tim, zangers Jannes Heuvelmans en Robin Zijlstra en acteur Juneoer Mers hebben de rollen te pakken. Een hele gevarieerde cast!

Ruud de Wild als Verteller

Ruud de Wild is de verteller tijdens The Passion. De radio-dj zal het paasverhaal vertellen tijdens de uitzending vanuit Doetinchem. Met Ruud is de cast nu compleet.

Lees ook: Ruud de Wild had The Passion nog nooit gezien 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

The Passion is 14 april om 20:30 uur te zien op NPO1. Dit jaar vindt het evenement plaats in Doetinchem. 

Mis niks: Download nu de gratis TVgids.nl app Download nu

Meer over