Concurrenten Ilse en Waylon bekend finale Songfestival, vrouw met de baard gevaarlijke tegenstander

Ze blijven mateloos populair, onze Ilse en Waylon. Zelfs na de 2e halve finale die gisteravond plaatsvond, blijft het duo volgens de bookmakers in de hoogste regionen van de scorelijst staan. Maar oei, daar is Conchita Wurst!

In de tweede halve finale deden 15 Europese landen een gooi naar een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk waren Polen, Zwitserland, Slovenië, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland, Finland en Oostenrijk de gelukkigen.

Conchita Wurst

Dat Oostenrijk de finale haalde was geen verrassing. De extravagante vrouw met de baard wond de internationale pers de afgelopen dagen om haar vinger. Haar opvallende verschijning hield Europa in zijn greep en moeiteloos zong Conchita Wurst zich naar de finale.

Nek aan nek

Allemaal leuk en aardig, maar op deze manier hijgt ze wel behoorlijk in de nek van onze Ilse en Waylon. Na haar winst in de tweede halve finale, voorspellen de bookmakers namelijk een derde plaats voor de donkerharige. Volgens sommige bookmakers is dat net een plekje onder The Common Linnets, terwijl anderen haar juist boven het Nederlandse zangduo plaatsen. In ieder geval zijn de meest populaire weds voor Nederland en Oostenrijk, check het zelf maar.

Spannend

Help, gaat dat goedkomen? Duidelijk is in ieder geval dat de vrouw met de baard het Ilse en Waylon nog steeds erg moeilijk kan gaan maken in de finale. Feit blijft wel dat het een mooi teken is, dat Nederland ondanks tien nieuwe landen die nu ook in de finale staan, alsnog hoog op de lijst wordt genoteerd. Het is nog even afwachten of de bookmakers gelijk krijgen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Ilse en Waylon het net ietsje beter doen dan iedereen denkt. Wie weet schrijft Nederland dan wel geschiedenis.

Geschiedenis

De laatste keer dat een Nederlandse act won, was in 1975. De groep Teach-in met zangeres Getty Kaspers behaalde toen de overwinning met het nummer Ding-a-dong. Sinds 2004 zijn er halve finales bij het Songfestival, maar het is nog maar twee keer gebeurd dat een Nederlandse act die halve finale overleefde en een plek in de finale toegewezen kreeg. Re-union gebeurde dat in 2004 en vorig jaar lukte het Anouk. The Common Linnets zijn dus de derde Nederlandse act die sinds 2004 in de finale staat, maar nog nooit scoorde een act zo hoog bij de bookmakers.

Rangorde

Tijdens de finale op zaterdag 11 mei zijn Ilse en Waylon laat op de avond aan de beurt. The Common Linnets moeten als 24e van de 26 landen aan de bak. Daarna is het hard duimen dat er bergen met douze points aan Nederland worden gegeven. Vooralsnog staat Zweden op nummer 1 en moeten Ilse en Waylon grote rekening houden met Oostenrijk. Aan dat land zullen de twee nog een zware kluif hebben. Misschien moet Ilse snel nog even een baard kweken?

Aan het enthousiasme van Ilse en Waylon zal het niet liggen. Ze gaan er helemaal voor met hun Calm After the Storm.

Meer over:

Reageren