Sanne Hans

Cornald Maas maakt nieuw seizoen Volle zalen: ‘Corona heeft carrières veranderd’ 

19 oktober 2021 10:00 | amusement | Door Redactie Televizier

© AVROTROS

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Volle zalen ontmoet Cornald Maas zangeres Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal.

Tekst: Bram de Graaf 

1. De zalen stromen weer vol. Wat betekent dat voor jou persoonlijk?

“Drukte. Net als voor de coronatijd heb ik bijna een halve dagtaak aan agendabeheer. Wat absoluut niet betekent dat ik terugverlang naar de lockdown. Maar de overzichtelijkheid van het bestaan in die periode had ook iets.”

2. In je eerste aflevering ga je op pad met Sanne Hans. Hoe heeft zij die periode ervaren?

“Haar deelname aan Beste zangers in 2020 was haar grote doorbraak met Nederlands repertoire. Maar alles ging op slot en zodoende kon ze niet proeven van dat succes. Dat volgde op de dood van haar geliefde stiefvader en het aangaan van een nieuwe relatie. Die mannen stonden toch al anders in het leven, met hun hang naar vrijheid en hun passie voor watersporten. Terwijl Sanne dertien jaar van hot naar her had gerend en hoge eisen aan zichzelf stelde. Corona dwong haar daarvan afstand te nemen en rust te pakken. Mede door hen zag ze in dat ze niet meer zo wilde leven als voorheen. Ze voelde hoe mooi het kan zijn als je niet de hele tijd onder druk staat. Mijn andere gasten overkwam hetzelfde.”

3. Levert dat mooiere verhalen en producties op?

“Ook, en andere. Sanne is bijvoorbeeld meer muziek gaan schrijven, omdat ze die rust en tijd had. Al mijn gasten in Volle zalen zijn tot nieuwe inzichten gekomen. Corona heeft carrières veranderd. Iedereen had de tijd zich af te vragen wat er nu werkelijk toe doet. En te zien wat hij of zij tot stand heeft gebracht – iets dat je meestal pas na je carrière doet. Maar ik merkte aan allen dat ze het contact met het publiek enorm hebben gemist. Dus iedereen is vooral dolblij dat ze weer mogen.” 

Volle zalen | dinsdag 19 oktober 2021 | NPO 2 | AVROTROS | 20:30 uur

Meer over