Door Hugo de Jonge

Cornald Maas vreest dat het Eurovisie Songfestival 2021 niet in Rotterdam zal zijn

14 Mei 2020 14:12 | amusement | Door Irma Tomas

© Ruud Baan
Cornald Maas denkt dat de mogelijkheid bestaat dat Nederland helemaal geen Eurovisie Songfestival gaat organiseren. Ook niet in 2021. Dat komt door uitspraken van minister Hugo de Jonge. 

De minster van Volksgezondheid liet laatst weten dat hij pas grote evenementen toe zal staan wanneer er een vaccin tegen corona is. Maar dat kan veel langer duren dan een jaar. Tegen Nu.nl zegt Cornald Maas: "Als de overheid daar aan vasthoudt, heeft de EBU (European Broadcasting Union) weinig keus." 

"Ik denk niet dat het kabinet doorheeft wat voor consequenties zulke uitspraken hebben. Simpelweg verbieden heeft geen zin. Je kunt het echt wel aan AVROTROS, het Songfestival-team en Ahoy overlaten om een aangepaste versie van het Songfestival te verzinnen die coronaproof is."

Aangepast 

Cornald hoopt dat het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam wordt gehouden, maar dan in aangepaste versie: "Het haalt misschien wel iets van de sfeer weg als er niet meer duizenden mensen met vlaggen staan te zwaaien, maar in 1999 en daarvoor werd het Songfestival ook gewoon gehouden in een studio met bij wijze van spreken driehonderd man publiek. Een massale show hoeft niet de dwingende basis te zijn."

Meer over