Cynthia Abma had "ook andere ambities" dan GTST

25 september 2013 10:40 | amusement | Door Televizier

Cynthia Abma heeft gisteravond voor het eerst gereageerd op haar vertrek uit GTST. Ze laat weten meer te willen dan enkel spelen in de populaire soap.

Maandagavond was heel soap minnend Nederland in rep en roer; toen kwam naar buiten dat Cynthia Abma Goede Tijden, Slechte Tijden gaat verlaten. Sinds 2010 speelde ze daarin de rol van Bianca Bouwhuis.

Gechoqueerde collega's

In SBS Shownieuws reageerde Cynthia gisteravond voor het eerst op haar onverwachtse vertrek. Ook haar collega's zagen haar overstap niet aankomen en moesten het nieuws vernemen via RTL Boulevard.

"Ik had het ze liever eerst zelf verteld, dat vind ik heel spijtig. Ze waren gechoqueerd maar ze wisten dat ik andere ambities had en vinden het ongelofelijk leuk voor me", vertelt Abma.

Andere ambities

De actrice laat weten dat ze erg dankbaar is voor haar tijd bij de soap: “Ik heb drie seizoenen met heel fijne collega’s mogen spelen en een fantastische rol kunnen neerzetten.

Maar Cynthia Abma wilde meer: "Ik heb ook andere ambities. Gelukkig kon ik de film De Marathon er naast doen. Het opnameschema bij Goede Tijden is zo strak, je kan er bijna niks bij doen. Je hebt te maken met twintig acteurs, als die er allemaal iets naast willen doen, dan is dat lastig.”

Show Vandaag

Daarom besloot Abma de overstap te maken naar het nieuwe SBS6 programma Show Vandaag. Dat gaat ze vanaf eind oktober samen met Beau van Erven Dorens presenteren. “Ik ben heel blij om samen met Beau Show Vandaag te gaan presenteren. Ik verheug me erg om weer te gaan presenteren en weer nieuwe dingen te doen bij SBS."

Hollands Hoop

Verder heeft Cynthia nog een nieuw project op de planning staan: ze gaat spelen in de nieuwe VARA/NTR/VPRO-serie Hollands Hoop. Hierin speelt ze een corrupte lokale wethouder.

Meer over