Klaar met verstoppen

Dan Karaty bijzonder openhartig: ‘Ik ben alcoholist’

14 december 2021 13:56 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Frans van Zijst
Dan Karaty heeft zojuist zijn meest openhartige post ooit op Instagram geplaatst. De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid geeft namelijk toe dat hij verslaafd is aan alcohol.

“Hallo, mijn naam is Dan en ik ben een alcoholist”, schrijft hij zojuist bij een foto met zijn dierbare collega Chantal Janzen. “Jarenlang heb ik tegen mezelf, mijn vrienden en familie gelogen. Ik vermeed hulp omdat ik te trots, te beschaamd en te bang was. Ik ben klaar met verstoppen.”

Dan Karaty

Dan Karaty, die we vooral kennen als jurylid, vertelde eerder dit jaar al hoe de pandemie ervoor zorgde dat hij in een donkere periode terechtkwam. Nu blijkt pas hoe donker. 

“Onbehandelde angst en alcoholisme is iets dat te veel ons te lang alleen laat lijden. Voor mij werd mijn leven onhandelbaar totdat ik mijn bodem raakte. Ik kreeg eindelijk de hulp die ik nodig had voor mezelf en mijn gezin. Nu leef ik in het nu, neem het dag voor dag en ben dankbaar voor al mijn zegeningen.”

Chantal Janzen

Hij richt zich in het bericht ook tot Chantal Janzen, die hem in &C de kans gaf zijn verhaal te vertellen. “Bedankt Chantal voor het helpen beginnen met het delen van mijn verhaal. Uiteindelijk hoop ik dat transparant zijn over mijn reis iemand zal helpen die het moeilijk heeft.”

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dan Karaty (@dankaraty)

Meer over