Dan Karaty: SYTYCD genekt door verschuiving naar woensdag

Dan Karaty haalt keihard uit naar RTL 5. Volgens het jurylid maakte de zender So You Think You Can Dance kapot door de audities op woensdag uit te zenden.

So You Think You Can Dance is dit seizoen minder populair dan ooit. De dansshow, die in eerdere seizoenen meer dan een miljoen kijkers wist te boeien, trok afgelopen zondag nog maar 229.000 kijkers. Jurylid Dan Karaty denkt dat de instorting van So You Think veroorzaakt is door een programmeerfout van RTL 5.

Woensdag

De auditierondes van So You Think You Can Dance waren in Nederland niet op de vertrouwde zondag te zien, maar op woensdag. RTL 5 ging hiermee de zware concurrentie van Boer Zoekt Vrouw uit de weg, maar de kijkers wisten de show door de verhuizing niet meer te vinden. In België was het hele seizoen wél op zondag op tv.

Dan Karaty

Voor Dan Karaty is het duidelijk: “Onze Belgische fans genieten nog steeds van het talent en de spanning in de show. Door geschuif in de programmering tijdens de eerste helft van het seizoen, is dat in Nederland helaas anders.” Hij denkt dat het wel eens het einde van So You Think You Can Dance kan betekenen.

Einde?

“Ik geloof echt dat deze show, dit sterke format, nog tien jaar had kunnen doorgaan,” zegt Dan op Twitter, “maar vanwege zaken buiten mijn macht, is dit misschien niet het geval.” Toch houdt het jurylid de moed erin voor de lopende serie: “We hebben nog zes liveshows te gaan dit seizoen en ik ben nog nooit zo enthousiast, toegewijd en gepassioneerd geweest.”

Lees ook:
Tim Douwsma’s vriendin doet mee aan So You Think You Can Dance.


Reageren