Danny wint So You think You Can Dance 2013

De Rotterdammer Danny Boom heeft het zesde seizoen van So You Think You Can Dance op zijn naam geschreven. Hij versloeg Anneke in de finale.

Danny won 25.000 euro, een dansopleiding in het buitenland en de titel 'meest favoriete danser van de lage landen' zoals Dennis Weening dat altijd zegt. De 21-jarige danser rekende in de finale-uitzending af met Giovanni en Tamara.

Battle

De dansers moesten hard werken in de laatste uitzending. Ze dansten een choreografie in alle mogelijke samenstellingen. Giovanni viel vervolgens als eerste af, daarna gaven de dansers nog een solo ten beste. Toen ook de Vlaamse Tamara afviel moesten Danny en Anneke het uitvechten in een battle.

Danny

De juryleden van So you think You Can Dance waren verdeeld. Jan Kooijman en Ish kozen voor Danny, Dan Karaty en Euvgenia hadden een voorkeur voor Anneke. Dan Karaty vond Anneke zelfs een van de beste tien dansers die hij ooit had gezien in een talentenjacht. Maar het was het Nederlandse en Vlaamse publiek dat de macht in handen had, en dat koos voor Danny.

 

Reageren