Daphne Bunskoek presenteert House rules op Net 5

4 oktober 2016 15:15 | amusement | Door Televizier

© Lilian van Rooij

Een van de verrassendste nieuwe gezichten die SBS tijdens haar najaarsbijeenkomst presenteerde was Daphne Bunskoek. Zij presenteert het tweede seizoen van het klusprogramma House rules.

De afgelopen jaren concentreerde Daphne Bunskoek zich vooral op programma's die niet per se een heel groot publiek aanspraken zoals de documentaireserie De slavernij (foto), het Nederlands filmfestival en het politieke drama De Fractie. Maar dit seizoen keert ze terug op de commerciele televisie in House rules, het klusprogramma waarin stellen elkaars huis opknappen.

Ongevraagd interieuradvies

Dat Daphne nu juist dit programma aanpakte voor een comeback bij de commerciëlen is niet vreemd.  Haar grote hobby is namelijk binnenhuisarchitectuur. 'Ik heb pas nog een yogastudio in Amsterdam ingericht en ik val m'n vrienden altijd lastig met ongevraagd interieur-advies.'

Steigerhouten muur

En omdat ze het deze zomer toch lekker rustig was kwam House rules precies op het goede moment: „Ik heb het programma vorig jaar gekeken met Erik van 't Hoff. En ik had wel zin om deze zomer een beetje door Nederland te crossen en te zien wat die stellen er van maken. Er is niets leukers dan de voors en na’s te zien van zo’n verbouwing. M’n handen jeuken ook regelmatig als ik erbij sta. Dan hoor ik iemand zeggen: ‘laten we hier een steigerhouten muur van maken’ en ik denk dan: ‘doe dat vooral niet’. Het enige jammere is dat ik zelf niks mag doen. Maar het is eerlijk gezegd ook wel grappig om te zien dat dingen finaal misgaan.”

Smaakt naar meer

Of dit programma naar meer smaakt kan Daphne nog niet zeggen. Ze heeft ook buiten Net 5 genoeg om handen. „Ik heb nog wat festivals voor de VPRO te doen na deze zomer, ik schrijf voor National Geographic, maar als Net 5 en ik allebei tevreden zijn, wie weet wat er dan nog gebeurt in de toekomst.”

Meer over