Daphne Bunskoek: "Volgende Week is leuk idee dat snel moet scoren"

Eind deze maand maakt Daphne Bunskoek haar comeback bij RTL met het programma Volgende Week, een leuk format dat volgens haar snel moet scoren.

Van 2005 tot 2008 was Daphne Bunskoek avond na avond te bewonderen als presentatrice van RTL Boulevard. Vijf jaar later maakt ze haar comeback bij de zender met het satirische programma Volgende Week.

Hierin voorspelt ze samen met Viggo Waas, Peter Heerschop, Carolien Borgers en Richard Groenendijk de actualiteit voor de week die komen gaat.

Geen juweeltje

Daphne Bunskoek weet maar al te goed wat haar te doen staat bij RTL4: scoren. “Volgende Week is geen juweeltje dat jaren moet rijpen. Dit is een leuk idee dat snel moet scoren. Het publiek is ons bestaansrecht, zo simpel is het", zegt ze in het NRC Handelsblad.

Daphne heeft goede hoop dat dat gaat lukken: “We zitten op een mooie tijd, na kijkcijferhit Ik Hou van Holland, we moeten toch rond de één miljoen kijkers kunnen halen."

De Tafel van 5

"Toch is dat niet waar ik mijn bevrediging uithaal", vervolgt Bunskoek. "Mijn realiteit is de opname: als makers moeten we zelf tevreden zijn, het ritme moet goed zijn. Het gevoel moet kloppen."

Hierbij spreekt ze uit ervaring, het gevoel klopte voor haar namelijk niet bij De Tafel van 5 dat ze voor Net5 maakte. Het praatprogramma met enkel vrouwen aan tafel werd een grote flop. “Mijn frustratie is dat ik niet genoeg heb vastgehouden aan het oorspronkelijke plan. We wilden een live programma maken, van een half uur, juist niet op primetime. Onder druk van Net5 heb ik toegegeven op die wezenlijke punten, dat had ik niet moeten doen.”

Freelancer

Voorlopig is Volgende Week de enige klus van Daphne Bunskoek bij RTL4. Ze laat weten dat ze freelancer is en dus van de één naar de andere klus hobbelt.

Volgende Week is vanaf 19 oktober 2013 elke zaterdag om 22.30 uur te zien op RTL4. Hiermee vervangt het programma Dit Was het Nieuws.

Reageren