Burning Daylight

De eerste reacties op het songfestivalnummer van Mia Nicolai en Dion Cooper

1 maart 2023 20:50 | amusement | Door Tessa Kok

© Jasper Suyk

Na dagenlange teasers van het songfestivalduo en AVROTROS, is het dan eindelijk zover: de release van Burning Daylight. Met dat nummer vertegenwoordigen Mia Nicolai en Dion Cooper ons land bij het Eurovisie Songfestival in Liverpool.

Nu het songfestivalnummer eindelijk bekendgemaakt is, stromen de reacties over het lied binnen. Zowel bekend als onbekend Nederland heeft er een mening over. Wij nemen de eerste reacties over de Nederlandse inzending onder de loep.

Bekend Nederland over de release

Bij de bekendmaking op NPO 1 zaten Cornald Maas en Sander Lantinga aan tafel bij Khalid Kasem. De twee zijn onderdeel van de selectiecommissie voor het songfestival. Al voor het moment van de bekendmaking deelt Lantinga er het volgende over: ''het gaat meteen na één keer luisteren onder je huid zitten''.

Emma Wortelboer was ook te gast en gaf na de release aan dat het voor haar niet meteen een songfestivalliedje is. Dat komt volgens haar omdat ze de herhalende en herkenbare elementen in het lied mist. Op Instagram laat radio-dj Domien Verschuuren het volgende over het lied achter op zijn story: ''Zo dan!''. Zangeres Lisa Lois reageert onder de post van AVROTROS met ''goed liedje joh, well done''.

Journalist en tv-persoonlijkheid Lammert de Bruin schoof bij HLF8 aan om te praten over de release. ''Ik vind het zelf iets minder, maar het zit wel goed in elkaar'', zegt hij erover.

Lees hier alles over

Reacties van luisteraars

De reacties van het publiek zijn wisselend. Waar sommige luisteraars echt positief verbaasd zijn over het krachtige nummer, vinden anderen het lied wat saai en lijken op het lied van Duncan Laurence

Heb je het songfestivallied van Mia Nicolai & Dion Cooper nog niet gehoord? De officiële videoclip is hieronder te bekijken.

Ben je benieuwd naar hoe Nicolai en Cooper elkaar hebben ontmoet en wat de inspiratie achter het nummer is? Dan kun je de onderstaande mini-docu bekijken.

Meer over