Kijkcijfers donderdag 18 november 2021

De TV van gisteren: Ik Vertrek-deelnemers zonder spaargeld naar Spanje

19 november 2021 08:52 | amusement | Door Ingelise De Vries

© AVROTROS
Zonder een lekker bedragje op de spaarrekening vertrokken Mike en Maayke met hun twee dochters naar Spanje. Een pittig avontuur waar bijna 2 miljoen kijkers van Ik Vertrek van genoten.

Het stel van 30 en 31 besloot hun geliefde Arnhem te verlaten en in te ruilen voor een mangoboerderij in de Spaanse streek Andalusië. Naast het telen van mango's wilde het gezin een kas bouwen om zelfvoorzienend te leven. "Maar dan niet zo geitenwollen sokken."

Ik Vertrek in Spanje

Bij aankomst blijkt er echter een hoop kapot te zijn, terwijl er (natuurlijk) te weinig geld is om de boel te repareren. De mangobomen staan op het punt dood te gaan omdat ook de waterpomp niet werkt. En zonder spaargeld kun je weinig doen.

Terwijl het Ik Vertrek-stel wacht op de verbouwingshypotheek zodat de boel gerepareerd kan worden en er twee appartementen ter verhuur kunnen worden gebouwd, neemt Mike zijn baan maar weer aan.

Visvangst in Expeditie Robinson

Voor de deelnemers van Expeditie Robinson was er ook goed nieuws: op dag 23 op het eiland kregen de kandidaten hoog bezoek. Een professioneel visser kwam de BN'ers vertellen hoe ze vis konden vangen.

Visnetten waren al aanwezig op het eiland, maar een echt grote vangst bleef uit. Dankzij de expert weten de deelnemers nu hoe het wél lukt. "We moeten vooral meer binnenhalen, op de juiste tijden het net neerleggen, en de vis niet te lang erin laten zitten", liet Jay-Jay Boske weten.

Overigens kwam de les voor Rob Geus net te laat: hij werd voor het oog van ruim 1,2 miljoen kijkers naar huis gestemd.

Busje Komt Zo

Ook Paul de Leeuw en Hans Kesting wisten met Busje Komt Zo een hoop kijkers te trekken. Ruim 800.000 kijkers zagen hoe het duo leerde om naturist te worden. Het feelgood-programma weet opnieuw voor hartverwarmende tv te zorgen.

Meer over