Kijkcijfers donderdag 6 januari 2022

De TV van gisteren: Kijkers gepikeerd om Rosanne Hertzberger in De Slimste Mens

7 januari 2022 09:06 | amusement | Door Ingelise De Vries

© KRONCRV
Het begint bijna traditie te worden: opnieuw is De Slimste Mens het best bekeken programma van de avond. Kijkers zijn alleen niet zo blij met kandidaat Rosanne Hertzberger.

Columniste en wetenschapper Rosanne Hertzberger nam het gisteravond op tegen regisseur Johan Nijenhuis en radiopresentator Wouter Bouwman in De Slimste Mens. Kijkers ergerden zich alleen de hele avond aan Hertzberger.

Rosanne Hertzberger in De Slimste Mens

Zo maakte Nijenhuis een grapje wanneer het antwoord 'schurftmijt' is. Hij vroeg wie van de meiden daar last van heeft. Ietwat fel reageerde Hertzberger: "Wie van de heren bedoel je, hallo? Hoezo, de meiden?"

Lees ook: Rosanne Hertzberger maakt tongen los bij De Slimste Mens

Volgens kijkers 'schiet Hertzberger in een feministische kramp'. Ook zou de columniste teveel praten. Voor bij wie Hertzberger in de allergie-zone zit, is er goed nieuws: ze verloor het nipt van Nijenhuis en komt vanavond dus niet terug.

Ondanks de irritatie is De Slimste Mens wederom goed voor bijna 1,9 miljoen kijkers.

Zwaardere Kamp van Koningsbrugge

Opnieuw is een groep onbekende Nederlanders begonnen met één van de zwaarste opleidingen die je in ons land kunt doen: de commandotraining. Bijna 1,15 miljoen mensen schakelden naar NPO1 voor het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge.

Meer dan 10.000 mensen gaven zich op om mee te doen aan het programma, slechts 15 mensen zijn geselecteerd. Zelfs zij hebben het zwaar: na een paar uur haken al twee mensen af omdat ze het niet aankunnen.

Niet heel gek: waar vorig seizoen vooral mensen die beroepsmatig met sport bezig zijn meededen, zijn het nu meer mensen met hele andere beroepen. Daardoor ziet de kijker nog beter hoe ontzettend zwaar het echt is.

Meilandjes in Marble Mania

Op de donderdagavond was het natuurlijk ook gewoon tijd voor een luchtige spelshow. De hitserie Marble Mania is weer begonnen en dit keer was de familie Meiland te gast om het glazen balletje te rollen.

Knikkeren bleek niet helemaal de 'sport' van Martien Meiland te zijn, maar fanatiek was hij wel. Net als de rest van de familie trouwens, zo zien bijna een miljoen kijkers. Vooral de Eftelingbaan deed het goed bij de fanatieke familie.

Mocht je de smaak te pakken hebben: er staan nog een hoop interessante gasten op het programma. Darter Raymond van Barneveld staat volgende week met zijn collega's in de studio.

Kijk hieronder een aantal fragmenten terug:

Meer over