Wat-naai-je-me-nu

Dennis Schouten bezorgd om onredelijke woede Wilfred Genee

12 juli 2020 08:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP

Dennis Schouten maakt zich zorgen om Wilfred Genee. Volgens de presentator gedraagt zijn oude leermeester zich na de racismerel rond Veronica inside als een kwaaie kat in het nauw.

In gesprek met weekblad Weekend geeft Schouten zijn analyse over de beladen situatie.

Boos

De afgelopen zes weken zijn Wilfred niet in de koude kleren gaan zitten. De presentator is licht ontvlambaar, dat ondervond Dennis al aan den lijve toen hij Genee voor de camera probeerde te krijgen na de omstreden racismespecial van VI. Dat liep niet goed af: "Hij gaf me de wat-naai-je-me-nu-blik. Het was erg ongemakkelijk. Ik moest nieuws halen en dat kan hij mij niet kwalijk nemen. Toch was hij teleurgesteld in mij."

Wilfred bij Op1

Diezelfde blik zag Dennis toen Wilfred bij Op1 werd afgekapt door presentatoren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz: "Na de uitzending appte ik hem: ‘Ben je nu tevreden?’ ‘Nee’, kreeg ik terug. Later hoorde ik dat het daar uit de hand was gelopen.” Wilfred werd na de uitzending zo boos op Jeroen en Fidan dat zijn vrouw Lily tussen beide moest komen om de boel te sussen

Rare sprongen

Dennis meent dat Wilfred enorm gezichtsverlies lijdt door deze  houding: "Wilfred is nu een soort kat in het nauw en die maakt rare sprongen. In zijn geval ook nog de verkeerde kant op… Hij weet dat de karakters van René van der Gijp en Johan Derksen momenteel sympathieker zijn dan die van hem. Doe dan gewoon wat zij en de mensen van je willen. Je verliest anders altijd."

Meer over