Na Expeditie Robinson-exit

Dennis Weening komt met nieuw tv-programma

3 november 2018 10:18 | amusement | Door Faye Heijnis

© Martijn van Gelder
Fans van Dennis Weening, niet getreurd: ook na zijn vertrek bij Expeditie Robinson zal de presentator nog op tv verschijnen. Tenminste, dat is wel het plan.

Dennis Weening z'n ontslag bij Expeditie Robinson was het gesprek van deze week in tv-land. Nu vertelt Dennis er echt alles over in een interview met het AD. En onthult hij dat hij nog lang niet klaar is op tv.

Tijd voor nieuwe gezichten

In mei dit jaar liep Dennis' tweejarig contract af bij RTL. "Robinson zou in juni beginnen en de tickets naar de Filipijnen waren geboekt. Ik ging eigenlijk uit van verlenging. Helaas, het bleek mijn laatste klus. RTL ging niet door, wilde nieuwe gezichten. Die mededeling kwam aan als een mokerslag."

In januari weer op tv

Dennis heeft veel verdriet gehad en verwacht dat het bij de finale-aflevering in Ziggo Dome een tranendal zal worden. Maar hij kondigt ook al positieve vooruitzichten aan. Hij gaat zich inderdaad storten op zijn eigen bedrijf dat onlinecampagnes gaat maken voor social media. Maar hij zal ook gewoon weer op tv verschijnen. "In januari ben ik weer op tv, op een andere zender en ik ben bezig met Pepijn Lanen (uit De jeugd van tegenwoordig, red.) om een soort VI Inside te maken. Dan niet over voetbal maar over nerdy dingen als Star Wars en zo." 

Niet rijp voor Omroep Max 

Naar welke zender Dennis de overstap zal maken, laat 'ie dus nog in het midden. Eén zender wordt het in ieder geval niet: "Je weet dat je als presentator een houdbaarheidsdatum hebt, al voel ik me nog lang niet rijp voor Omroep Max, hoor." 

Art Rooijakkers

Ook doet Dennis nog zijn zegje over Art Rooijakkers, die het aanbod heeft gekregen om het stokje van hem over te nemen. Art belde Dennis "om te vertellen hoe vervelend hij de situatie. En te zeggen dat hij niet bij RTL is binnengehaald om Robinson te gaan doen. Ik geloof hem, al lijkt het me sterk dat hij het niet gaat doen." 

Meer over