'Zeer tevreden'

Derde seizoen voor Khalid & Sophie ondanks kijkcijferkrater

18 juni 2022 09:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Van de kijkcijfers moet Khalid & Sophie het niet hebben, toch keert de talkshow na de zomer terug op NPO 1. Broodheer BNNVARA laat weten zeer tevreden te zijn.

Na het schrappen van de KRO-NCRV talkshow leek ook de toekomst van Khalid & Sophie onzeker. Er zouden al gesprekken zijn met opvolgers, maar BNNVARA maakt officieel een eind aan de geruchten. Hilbrand en Kasem plakken er nog een seizoen aan.

'Krachtige titel'

In een persbericht is de omroep vol lof over Khalid & Sophie, dat vorig jaar naar voren werd geschoven als vervanger van het stilletjes geschrapte De vooravondBNNVARA content directeur Suzanne Kunzeler noemt de talkshow 'een belangrijk programma' voor de omroep. Men is dan ook zeer tevreden over hoe deze 'krachtige titel' zich ontwikkelt.

Kijkcijfers

De kijker lijkt de 'krachtige titel' na twee seizoenen echter nog altijd niet te vinden. De feestelijke slotaflevering kwam, mede door het zomerse weer, niet verder dan 379.000 kijkers. Op minder tropische dagen komt 't praatprogramma ook amper in de buurt van het half miljoen. Ter vergelijk: De vooravond trok gemiddeld ruim 800.000 kijkers en DWDD was op hetzelfde tijdstip geregeld goed voor 1,3 miljoen. Zelfs het inmiddels geschrapte zat geregeld comfortabel boven de grens van 500.000 kijkers.

Realityseries

Het gat dat Khalid & Sophie achterlaat in de vooravond wordt de komende weken opgevuld door realityseries. Maandag start de EO met Hoe doen ze dat bij jullie thuis, waarin gezinnen met uiteenlopende opvoedmethodes van huishouden ruilen. Later in de zomer brengt KRO-NCRV een reeks over het leven en werk van makelaars met de niet te missen titel De makelaars.

Khalid & Sophie is vanaf maandag 29 augustus weer te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Meer over