Onthulling

Deze DJ's laten zich opsluiten voor 3FM Serious Request 2023

10 november 2023 10:17 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP / Jeroen Jumelet
Nu de kerstperiode steeds dichterbij komt, kunnen we ook reikhalzend uitkijken naar Serious Request 2023. Radio 3FM heeft daarom nu onthuld welke drie DJ's straks zullen worden opgesloten.

Eén van hen zal zelfs zijn debuut maken.

Lees ook: Dit was de eindstand van 3FM Serious Request 2022 

Serious Request 2023

Vorig jaar kregen Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen nog de 'eer' om zich de week voor kerst op te laten sluiten in het Glazen Huis in Amersfoort. Voor twee van de drie smaakten dat waarschijnlijk naar meer, want ook dit jaar zullen zowel Sophie als Barend van de partij zijn.

Zij krijgen dit jaar versterking van Wijnand Speelman, die zijn debuut maakt in het Glazen Huis. Helemaal nieuw is het echter niet voor hem. In 2020 was hij al wel onderdeel van The Lifeline, het alternatief van 3FM dat vanwege de coronacrisis in het leven werd geroepen.

ALS Nederland

Na twee jaar in Amersfoort te hebben gestaan, verplaatst het Glazen Huis dit jaar naar de Grote Markt in Nijmegen. Vanuit daar zullen de DJ's in actie komen voor Stichting ALS Nederland. "ALS is een van de weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven", aldus zendermanager Menno de Boer in een eerder statement.

Om dit te bewerkstelligen, moeten BarendSophie en Wijnand zich uiteraard wel aan wat regels houden. Dit jaar mogen ze wederom niet eten en moeten ze ook hun mobiele telefoons inleveren. Ze mogen enkel contact houden met het thuisfront via de radio of tijdens een bezoek aan het Glazen Huis.

Niets missen? 3FM Serious Request is van 17 t/m 24 december regelmatig te zien op NPO1 en NPO3 en non-stop bij NPO1 extra (open op kanaal 81).

Meer over