Groot succes

Diederik Ebbinge hoopt dat Promenade Zomergasten overtreft

2 augustus 2020 19:38 | amusement | Door Andrea Peelen

© NTR

Zondagavond staan Promenade (NPO3) en Zomergasten (NPO2) lijnrecht tegenover elkaar in de programmering. Presentator Diederik Ebbinge hoopt dat zijn programma overtreft, vertelt hij aan NU.nl.

Het was even wennen, een programma waarin Ebbinge samen met Henry van Loon, Eva Crutzen en Ton Kas de actualiteit en talkshows op de hak nemen. De laatste aflevering sloot echter af met 700.000 kijkers. Kortom: Promenade is een hit.

"Ik zou het fantastisch vinden als we hogere kijkcijfers dan Zomergasten halen en we dat instituut omver weten te werpen", vertelt Ebbinge aan NU.nl. "Voor de rest maakt het me niet zoveel uit." 

Samenvatting van Zomergasten

Om zoveel mogelijk kijkers weg te trekken, vat het viertal van Promenade elke week de Zomergasten-aflevering samen. "Zodat mensen kunnen zeggen: Zomergasten hoef ik niet meer te kijken", aldus Ebbinge.

Over het opnemen van de afleveringen zegt hij: "We zijn vorige week weer volle bak begonnen. De redactie is veel groter dan vorig jaar, maar dat is omdat we nu 1,5 meter uit elkaar moeten zitten. Werken in dat kippenhok van destijds, dat kan niet meer." 

Voor de schermen hoefde het programma zich niet aan te passen. "We waren al coronaproof voor de situatie er was, heel avant-gardistisch."

Nieuw seizoen Promenade 

Promenade is een satirisch programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Vaste gasten zijn acteur Ton Kas en cabaretiers Henry van Loon en Eva Crutzen. 

Het nieuwe seizoen van Promenade is vanaf zondagavond wekelijks om 21.25 uur te zien op NPO 3.

Meer over