Echt nep

Digitale trucage RTL Boulevard zaait verwarring bij kijkers

18 augustus 2021 08:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

RTL Boulevard lijkt sinds begin deze week weer vanuit de oude, vertrouwde studio aan het Leidseplein in Amsterdam te komen. Maar schijn kan bedriegen.

Boulevard-kijkers werden bij de start van de maandageditie verrast: na weken noodgedwongen in een studio op het Hilversumse Mediapark te hebben doorgebracht, leek de show weer als vanouds rechtstreeks vanuit de hoofdstad te komen.

Green screen

Oplettende kijkers viel echter al snel op dat het stadstafereel met mensen en een trambaan wat vreemd oogde. De verhoudingen klopten niet helemaal en tegen alle weersvoorspellingen in was het ook verdraaid zonnig. Wat blijkt: de makers projecteren filmopnames van het Leidseplein op een groot green screen waardoor het net lijkt of RTL Boulevard weer vanuit het bruisende stadshart van Amsterdam komt.

‘Is dit echt?’

Boulevard-presentator Eddy Zoey gaf maandag al aan dat niets is wat het lijkt: “Ja, daar staan we dan vanuit een oud en vertrouwd decor, maar niet vanaf het Leidseplein. Dat wou ik toch even gezegd hebben.” Maar heel wat kijkers hadden die verkapte onthulling gemist, zo bleek uit een stroom tweets.

RTL Boulevard-deskundige Eric de Munck bevestigt het op Instagram nog maar eens: de Leidsepleinstudio is net echt en helemaal nep.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eric de Munck (@ericdemunck)

Meer over