Transfer-nieuws

'Directeurtje' verlaat Talpa, Frans Klein vervangt hem

28 juli 2023 16:17 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot Veronica
Marco Louwerens - onder kijkers van Vandaag Inside ook wel bekend als 'directeurtje' - verlaat Talpa. Hij wordt vervangen door Frans Klein.

Dat heeft Talpa wereldkundig gemaakt, nadat Yvonne Coldeweijer het al bracht op haar Instagramkanaal. Klein - die overkomt van de NPO - begint 1 augustus in zijn nieuwbakken functie. 

John is blij

In een persbericht laat John de Mol weten blij te zijn met de komst van Klein. "Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek."

Directeurtje weg

Voor de afzwaaiende Louwerens - die ook te zien was als Sinterklaas in Vandaag Inside - heeft John ook mooie woorden over. "Ik vind het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst."

Meer over