Een niet onverwachte exit...

Dit is de zevende afvaller van The Masked Singer 2022

16 december 2022 22:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De zevende aflevering van The masked singer was een verrassing: het publiek koos een onverwachte afvaller, maar toch hadden alle panelleden de identiteit van de deelnemer moeiteloos geraden.

In deze fase van The masked singer zijn er al zoveel hints gegeven dat kijkers thuis vaak al doorhebben wie in de pakken moeten zitten. Maar het publiek in de zaal bepaalt wie zich moet onthullen en dat zorgt voor verrassende keuzes.

Opgekikkerd

Zo is het al weken overduidelijk dat Wolter Kroes in het pak van de Kikker zit. De panelleden geven in hun commentaar inmiddels al openlijke hints dat ze weten dat de volkszanger gestalte geeft aan het kleurrijke karakter. Maar er zit iedere aflevering (grotendeels) nieuw publiek in de zaal dat vooral geraakt is door het steeds weer charmante optreden van dit muzikale amfibie. Carlo Boszhard zag het al aankomen: de Kikker kan weleens finale materiaal worden.

Ruben geeft de Kikker een kroes
Ruben geeft de Kikker een kroes

Ster en Saturnus

Ook deze week een gastoptreden in het kader van Stichting Spieren voor Spieren. Doorgaans maken twee BN'ers hun opwachting, tot Patty Brard vorige week met die traditie brak door solo uit de Taart tevoorschijn te komen. Ditmaal waren er twee sterren, letterlijk en figuurlijk: Ster en Saturnus deden een alles behalve onaardig duet. Na de onvermijdelijke reclamebreak bleken ze elkaar goed te kennen: Ruud de Wild en zijn vriendin Olcay Gulsen kwamen achter de maskers vandaan.

Ster en Saturnus
Ster en Saturnus

Uitslag

Het publiek stemde en bepaalde dat de Pinguin, de Panda en de Kikker een ronde verder mochten. De strijd ging tussen de Ridder en de Olifant. Met een slurflengte voorsprong kreeg de Olifant het voordeel van de twijfel, waardoor de Ridder zichzelf moest prijsgeven. In een laatste raadrondje wisten alle panelleden dat het ging om Gerard Ekdom. En zo geschiedde.

Gerard Ekdom bleek de Ridder
Gerard Ekdom bleek de Ridder

Meer over