TV-KIJKTIPS

Dit moet je zien op tweede kerstdag

26 december 2018 11:00 | amusement | Door Televizier

© 20th Century Fox
Op deze heerlijke uitbuikdag hoef je alleen nog maar met een kleedje op de bank te kruipen... en misschien nóg een keer gourmetten. Met deze tips kom je de dag wel door!

Pak van mijn hart - om 15:15 uur bij RTL 4

Het is stiekem zowel een kerst- als sinterklaasfilm maar wat maakt het uit: het zijn allebei feestdagen in december. Sinterklaas gaat in deze film de strijd aan met de Kerstman, maar dan wel in een hippe vorm, namelijk die van Santa Man Cola. Fedja van Huêt vs Benja Bruijning, dat is geen onaangename strijd om naar te kijken. En het is weer iets anders dan een Amerikaanse kerstfilm uit de jaren negentig.

Home Alone 2: Lost in New York - om 18:05 uur bij Net 5

Net 5 zendt vanaf half zeven 's ochtends tot kwart voor twee 's nachts kerstfilms uit. Kijk, daar kunnen we wat mee. Wij hebben de topper voor je eruit gevist, en dat is natuurlijk Home Alone 2. Macauly Culkin in Central Park, op het Empire State Building en in het Plaza Hotel is nou eenmaal iets wat je jaarlijks weer moet zien. En die cameo van Donald Trump bekijk je ook ineens met heel andere ogen.


Het Kerst Muziekgala 2018 - om 20:30 uur bij NPO 1

Als je al genoeg kerstfilms hebt gezien, kun je 's avonds terecht bij NPO 1, want die zenden het jaarlijkse Kerst Muziekgala uit. De Grootste Schoolband van Nederland treedt op en zingt een scala van Stille Nacht tot Jingle Bell Rock met 300 kinderen uit het hele land. Ook Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Matt Simons, Haevn, Tommie Christiaan, en Sharon Doorson treden op. Buddy Vedder en Romy Monteiro kletsen het allemaal aan elkaar. Een lekker muzikaal uurtje om kerst mee uit te luiden. 

Gooische Vrouwen 2 - om 20:30 uur bij RTL 4

Ook een goede keuze als je buik vol zit van zoete kerstgezelligheid, maar je toch zin hebt om lekker een filmpje te kijken. De vier vriendinnen worstelen weer met allerhande (relatie-)problemen dus besluiten ze samen op reis te gaan naar Oostenrijk. Deze film werd beter ontvangen dan het eerste deel en op het Nederlands Film Festival zelfs genomineerd voor de publieksprijs. De moeite waard, dus.


Glennis Grace zingt Whitney - om 22:00 uur bij NPO 3

Het afgelopen jaar was het jaar van Glennis Grace. Deze vrouw staat op nummer twee van meest gebruikte zoektermen van het jaar en was overal in de media te zien dankzij haar deelname aan America's Got Talent, waar ze het tot de finale wist te schoppen. In deze show doet ze waar ze zo goed in is: liedjes zingen van Whitney Houston. Perfect voor de late avond op tweede kerstdag, want we komen er al lekker van in de eindejaarsstemming.

Meer over