Een analyse

Dit verklapt de leader over nieuw seizoen Wie is de Mol?

7 januari 2020 16:23 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
De nieuwe leader van Wie is de Mol? staat online. De clip zit boordevol verrassende verwijzingen naar seizoen 20! Een analyse!

Bij het horen van de eerste klanken van de inmiddels o-zo herkenbare begintune van Wie is de Mol? gaat het bij veel molloten al kriebelen. De nieuwe beelden in de leader van seizoen 20 geven daarnaast ook een voorproefje van de opdrachten.

Laseropdracht

De clip van het populaire tv-spelletje start met beelden van zingende Chinese kinderen waarna deelnemer Anita Witzier door het beeld loopt. Dan volgt er iets waar veel fans van Wie is de mol? heel blij van worden, namelijk groene laserstralen! In seizoen 20 zien we dus hoogstwaarschijnlijk weer een ouderwetse laseropdracht!

Poffertjes

Dat de kandidaten in China zijn dit jaar, is al bekend, maar waar de Hollanders dingen leren over de Chinese cultuur, zullen de Chinezen ook aan de onze moeten geloven. In de leader zitten plaatjes van erwtensoep en poffertjes. Ook vliegt er een koekenpan met iets wat lijkt op een pannenkoek door het beeld. Een eetproef?

Hoovercraft

Via een prachtig droneshot van een hoge brug wordt er vervolgens ingezoomd op een hovercraft; een boot die ook op het land kan ‘varen’. In Moltalk was eerder ook al een beeld van dit apparaat te zien dus de kandidaten gaan met grote zekerheid met de hoovercraft aan de slag.

20 jaar WIDM

Het programma staat ook stil bij 20 jaar Wie is de Mol?. Onder een beeld van een ouderwets woonkamertje klinkt Rik van de Westelaken met polygoonstem. Hij zegt: ‘Toen 20 jaar geleden wie is de mol begon..’. Bij het woord 'mol' komt trouwens cabaretier Johan Goossens in beeld.

Mol?

Dan loopt Miljuschka Witzenhausen voorbij, verschijnen de lekkers M, O en L in beeld en duikt voetballer Nathan Rutjes op. Is dit al een hint naar een van de twee die die mol is?

Mollenpootjes 

De leader eindigt met de traditionele groepsfoto waarop iedereen zo boos mogelijk in de camera kijkt. Op die foto is weinig opvallends te zien, behalve dan dat Tina en Jaike hun handen zo houden dat je er gravende mollenpootjes in kunt zien.

Zelf de nieuwe leader bekijken? Je ziet hem hieronder:

Wie is de Mol? start op 11 januari om 20.30 uur op NPO 1.

PS: Televizier mag vijf Wie is de Mol?-bordspellen weggeven. Wil jij kans maken? Vul dan je gegevens in op de actiepagina.

Meer over