Dit zijn de concurrenten van Waylon bij Songfestival

29 Januari 2018 15:54 | amusement | Door Televizier

© YouTube

Nu de plaats van Waylon op het Eurovisie Songfestival bekend is, weten we ook wie zijn concurrenten zijn. Wij hebben een lijst gemaakt van wat we kunnen verwachten.

Waylon vertegenwoordigt Nederland op 10 mei in de tweede halve finale. Zijn directe concurrenten zijn Rusland, Servië, Denemarken, Roemenië, Australië, Noorwegen, Moldavië, San Marino, Montenegro, Zweden, Hongarije, Malta, Letland, Georgië, Polen, Slovenië, Oekraïne.

Dit zijn de inzendingen die bekend zijn. Het lied van Waylon wordt op 10 maart bekend gemaakt. 

Australië

Voor Australië gaat de geprezen zangeres Jessica Mauboy naar het grote liedfestijn. Zij begon haar carrière in 2006 bij de Australische versie van Idols, waar ze als tweede eindigde. Het is nog niet bekend met welk lied ze het land gaat vertegenwoordigen. Maar dit is wat we van haar kunnen verwachten.

Georgië

Georgië stuurt de jazzband Iriao naar Lissabon. De band zingt in het Georgisch, al is het nog niet bekend met welk lied ze komen. Maar als we kijken naar vorige optredens, zijn wij wel enthousiast.

Albanië

Voor Albanië gaat de 33-jarige Eugent Bushpepa naar Lissabon. De zanger won het prestigieuze Albanese muziekconcours, waardoor hij een ticket kreeg naar de halve finale van het Songfestival. Bushpepa brengt het lied Mall ten gehore.

Frankrijk

Frankrijk komt weer met een Frans lied. De vertegenwoordiger van dit jaar is de muziekgroep Madame Monsieur. Zij proberen de winst te behalen met het lied Mercy.

Meer over